Deze keer een niet korte mail maar wel een heel belangrijke om misverstanden op te helderen.

In Nederland lijkt het soms wel of de ene helft van de bevolking de andere helft aan het coachen is. Dit maakt het niet makkelijk om door de bomen het bos te zien en lijkt het soms een oerwoud waarbij het moeilijk is om te zien waar je de beste NLP opleiding kunt volgen.

Ook ik zie of hoor regelmatig dat mensen een boek hebben gelezen of een training hebben gevolgd en op basis daarvan andere mensen gaan "coachen" en/of "trainen". Dat heeft natuurlijk niets met coachen en trainen te maken. Het is in feite puur kennisoverdracht. En dan maar hopen dat ze het op een goede manier hebben begrepen zoals het oorspronkelijk bedoeld is.

Wat je dan krijgt is arrogantie met incompetentie. Mensen die praten en denken verstand te hebben van een klepel maar er geen idee van hebben dat er ook een klok bij hoort.

Een coach of trainer heeft hetgeen waar hij mensen in coacht of traint eerst op zichzelf toegepast. Op die manier doe je er eerst veel ervaring mee op in je eigen leven en ontwikkel je vaardigheden en een expert status. Daarna kun je op basis van deze ervaringen en kunde er andere mensen mee gaan coachen en trainen.

Klik hier om kennis te maken met ervaren en kundige trainers voor een NLP opleiding >>>

Daarnaast zie je dat coaching vaak niets meer is dan iemands hand vast houden, een luisterend oor bieden om op die manier een veilige omgeving voor iemand te bieden in de hoop dat hij dan zelf met een oplossing komt. En dan denk ik: "daar heb je weer een coach die geen idee heeft wat hij moet doen".

Nu is NLP coaching geheel anders omdat het een directieve manier is van coaching die mensen precies vertelt hoe ze stap voor stap uit de problemen kunnen komen. Dit wordt vaak op een wat hardere en provocatieve manier gedaan. Natuurlijk werkt dat wanneer je als NLP coach naast de harde woorden van binnen wel gevoelens van liefde en humor hebt zodat de cliënt merkt wat het doel is van de harde aanpak.

Daarnaast is het ook een groot verschil of cliënten uit zichzelf vrijwillig bij je komen of dat je cliënten krijgt die naar je toegestuurd worden en misschien helemaal geen zin hebben om mee te werken.

Ook zie je met regelmaat mensen die een leuke NLP opleiding hebben gevolgd, er veel aan gehad hebben en een inspirerende trainer hebben gehad. Toch zitten zij dan met de vraag: "Wat doe je nou eigenlijk met NLP?". In mijn ogen is dat onbegrijpelijk. NLP is namelijk een activiteit. NLP is iets wat je doet.

Klik hier wanneer jij een goede NLP opleiding wilt volgen waarbij jij in geen geval met die vraag blijft zitten.

Wanneer je mensen wilt gaan coachen en trainen, dan pas je de materie dus eerst toe op je eigen leven zodat je er veel ervaring mee op doet en vaardigheden leert.

Wanneer je op zoek bent naar een coach of trainer dan kun je het beste het kaf van het koren scheiden door te kijken of een coach of trainer ervaring heeft opgedaan met het toepassen van NLP. Door bijvoorbeeld te kijken of hij een praktijk heeft waarin hij ook daadwerkelijk mensen uit de problemen helpt.

Nu krijg ik veel vragen van mensen waar zij het beste een NLP opleiding kunnen volgen. Ik zeg dan altijd als eerste dat het belangrijk is te weten dat de NLP coach en/of trainer gecertificeerd is bij de Society of NLP van Dr. Richard Bandler. Richard Bandler is de bedenker van NLP.

De slechtste coach/trainer van de Society of NLP is nog altijd veel beter dan andere NLP coaches en trainers. Net als ik is ook Joost gecertificeerd bij de Society of NLP. Joost is zelfs een paar maanden geleden door Richard Bandler benoemd tot Master Trainer NLP.

Wanneer jij op een laagdrempelige manier kennis wilt maken met NLP dan raad ik jou de Intensieve NLP Clinic aan. Dan weet je zeker dat je goed zit. Klik hier voor meer informatie over de NLP opleiding.


Op jouw geluk!

Marco Honkoop

P.S. Lees deze pagina over de NLP opleiding aandachtig door.KvK 24452226

Je ontvangt deze eZine omdat je je hiervoor hebt aangemeld of omdat je een dienst of product bij me hebt afgenomen. Hieronder vind je 3 linkjes. Klik op de eerste link om naar het archief te gaan van de vorige edities van de eZine. Als je de eZine wilt opzeggen, dan hoef je niets meer te doen, dan de tweede link te gebruiken. Als je je email wilt wijzigen klik dan op de derde link. Als een link niet werkt, kopieer en plak deze dan in je browser.


Gratis e-Boek
"Basis voor Geluk"

Gratis eBook
Voornaam
Email
 
Inclusief gratis periodieke waardevolle
tips voor meer vrijheid, plezier en
succes in je leven!

Geen SPAM - Afmelden is eenvoudig


Klik hier
Ook voor coaches die hiermee
mensen willen helpen!