NLP Opleiding 

 

Een NLP opleiding volgen is uitermate populair in Nederland. Dat merk je al snel aan het aanbod. Maar dat maakt het extra belangrijk om de juiste NLP training te kiezen om teleurstellingen te voorkomen. Hier ontdek je waar je precies op moet letten.

Eigenlijk is het wat mij betreft heel simpel. Volg een opleiding die wordt gegeven door Richard Bandler, één van de bedenkers van NLP.

Echter, hier moet je wel voor naar het buitenland en het is in het Engels. Maar gelukkig zijn er in Nederland ook goede trainers te vinden waar je de echte NLP leert zoals bedoeld door de bedenker, Dr. Richard Bandler.

Meld je nu aan voor een gratis vrijblijvend verkennend gesprek voor de NLP Practitioner Opleiding


Waar moet je op letten bij het kiezen van een officieel erkende NLP opleiding?

Let bij het kiezen van een goede erkende opleiding in ieder geval op de volgende punten:

 • Ga na of de opleiding de nieuwste ontwikkelingen bevat, zoals hypnose, Design Human Engineering (DHE) en Neuro Hypnotic Repatterning (NHR). Richard Bandler heeft NLP de laatste jaren enorm gemoderniseerd. Het is belangrijk dat een opleiding deze vernieuwingen heeft opgenomen. Een hoop trainers zijn namelijk blijven hangen in de oude NLP, waar fouten in zitten. Ook is het belangrijk dat de opleiding in normale mensentaal wordt gegeven in plaats van jargon te gebruiken.
 • Let er op dat naast de theorie ook de praktijk voldoende aan bod komt. Het is belangrijk na te gaan of de trainer ook ervaring heeft met het oplossen van problemen bij mensen door middel van coaching. NLP is een werkwoord. Je moet het doen. En een trainer dient je te leren hoe. Dit kan hij alleen als zijn kennis en kunde gebaseerd is op persoonlijke ervaringen.
 • Vraag bij de NLP trainer naar het doel van NLP. Volgens Richard Bandler is het doel het vergroten van persoonlijke vrijheid. Ga dus na of de waarden die de trainer uitdraagt overeenkomen met jouw eigen waarden.
 • Let er op dat je de training krijgt van de hoofdtrainer zelf met een licentie van The Society of NLP i.p.v. dat je les krijgt van een assistent trainer.
Kwaliteitszegel van The Society of NLP
 • Ga na of je bij de NLP opleiding de juiste certificaten en licenties kan behalen. Het kwaliteitszegel van The Society of NLP, zoals hiernaast afgebeeld, is hier het bewijs voor.


Nu zijn er verschillende certificeringinstanties. Let hier altijd goed op of ze zijn verbonden aan een van de grote namen uit de NLP, namelijk John Grinder, Robert Dilts en Richard Bandler.

Persoonlijk zou ik altijd kiezen voor Richard Bandler en zijn The Society of NLP. Dit geeft je de garantie dat je de juiste en meest up to date versie van NLP leert.

 

Soorten NLP opleidingen

Daarnaast is het belangrijk om een onderscheid te maken tussen de verschillende soorten NLP opleidingen:

 1. NLP Practitioner. Deze is voor iedereen toegankelijk.
 2. Wanneer je de NLP Practitioner in het Nederlands wil volgen dan zijn er voor jou een aantal opties waarbij er één echt uitspringt. Het beste neem je contact met mij op zodat ik je kan adviseren in een gratis vrijblijvende NLP strategie sessie.

  We kijken dan samen naar wat het beste bij jou past en of mijn opleiding bij jouw verwachtingen aansluit. Vraag het gesprek hier aan.

 3. NLP Master Practitioner. De Master opleiding is alleen toegankelijk voor mensen die de NLP Practitioner hebben gedaan en het certificaat hebben behaald.
 4. Wanneer je de NLP Master Practitioner in het Nederlands wil volgen neem dan contact met mij op door je simpelweg hier aan te melden voor een gratis vrijblijvend verkennend gesprek nadat je de informatie hebt gelezen. Ik neem dan spoedig contact met je op om te bespreken wat voor jou het beste is.

 5. NLP trainers training. Om je trainers licentie te halen dien je de Practitioner en de Master Practitioner gedaan te hebben en de certificaten behaald te hebben. Deze opleiding kun je alleen bij Richard Bandler volgen.

Voor wie is de NLP opleiding?

De opleidingen zijn voor mensen die meer uit het leven willen halen. De drie hoofdredenen van mensen om aan een opleiding mee te doen zijn: zelf als coach aan de slag gaan; voor persoonlijke ontwikkeling; en om beter om te gaan met andere mensen.

Belangrijke vermelding hierbij is dat je zelf jouw eventuele problemen al hebt opgelost. Zo niet, dan doe je dat het beste door middel van NLP coaching.

 

Een NLP opleiding bij Richard Bandler zelf?

Het genie Dr. Richard Bandler is één van de grondleggers van NLP. Hij heeft het bedacht en continu gemoderniseerd en verbeterd. Dankzij Bandler is NLP sneller en makkelijker geworden om toe te passen.

Ik ga regelmatig naar trainingen van Bandler en iedere keer leer ik weer wat nieuws. Met NLP ervaar je veel plezier en vrijheid in je leven.

Wanneer jij een NLP opleiding wil volgen bij Richard Bandler zelf bezoek dan zijn website voor de mogelijkheden.

 

Om het jou nog makkelijker te maken

Om jou nog beter te helpen kan ik je gerust vertellen dat de beste opleidingen gegeven worden door trainers die zijn opgeleid door Richard Bandler. De beste NLP opleiding in Nederland is die waarbij de NLP trainer een licentie heeft van The Society of NLP van Richard Bandler. Dan ben je er namelijk van verzekerd dat je ook de echte NLP krijgt zoals bedoeld door Richard Bandler.

Volg je een training bij mij dan weet je zeker dat je goed zit. Ik beschik namelijk over de officiële trainers licentie van The Society of NLP.

Wanneer je de opleiding echt goed, correct en volledig wil volgen dan is dat de beste keuze. In mijn opleiding wordt veel extra aandacht besteed aan hoe je NLP nu daadwerkelijk in de praktijk dag in dag uit kan gebruiken.

Tot nu toe zijn de NLP opleidingen nog steeds de beste investeringen die ik in mijzelf heb gedaan.

Hier leer je echt hoe je NLP op een eenvoudige en effectieve manier kan toepassen op elk gebied in je leven. Persoonlijk vind ik zelf één van de belangrijkste dingen die ik geleerd heb om te denken in mogelijkheden in plaats van beperkingen en de vrijheid die je ervaart.

Wanneer je geïnteresseerd bent om de NLP opleiding bij mij te volgen dan is de volgende stap het maken van een afspraak voor een gratis en vrijblijvend verkennend gesprek.

Ik neem dan snel contact met je op zodat we tijdens dit kennismakingsgesprek kunnen kijken of de training bij jouw verwachtingen past.

Als de NLP Practitioner opleiding nog net een stap te ver is voor je is het goed te starten met een korte NLP training, namelijk de NLP Basis Opleiding.

Mocht je al NLP Practitioner zijn en meer verdieping in NLP willen, volg dan de NLP Master Practitioner Opleiding.

P.S. Vind je het lastig om keuzes te maken, download dan nu mijn gratis eBook door eenvoudigweg hier rechtsboven je gegevens in te vullen. In de mailreeks die je dan ontvangt zit het eBook waarin een techniek staat waarmee je makkelijk leert beslissingen te maken.

 

NLP Training Online

Nu kan ik mij voorstellen dat je de NLP Practitioner opleiding niet een goedkope investering vindt (gemiddeld 2600 euro). Gelukkig kun je dan op een laagdrempelige manier toch kennis maken met het beste van NLP door je aan te melden voor een NLP Online training.

Bijvoorbeeld de NLP Cursus Online. Dit is een online programma waarin jij alle belangrijke NLP technieken gaat ontdekken. Het is als het ware een NLP Practitioner in een notendop waarin met behulp van video's de technieken stap voor stap worden uitgelegd zodat jij ze direct op een makkelijke manier kunt toepassen.

Wanneer je interesse hebt, ga dan nu naar de NLP Cursus Online.

 

 


 

Ga terug van NLP Opleiding naar de Homepage