Hier moet je niet aan denken


NLP Tips, #016 dinsdag 31 mei 2011 (iets later dan verwacht)
Dit is een eZine van Marco Honkoop - Mijn doel is om jou te helpen hoe jij snel en makkelijk grip krijgt op jouw angst, depressie, onzekerheid en andere negatieve emoties en gedachten en te leren je beter te voelen en beter te communiceren.

Heb je wel eens een moment gehad dat het even tegen zat? En dat er dan mensen naar je toe kwamen die het goed met je voor hadden en tegen je zeiden: "Joh, daar moet je niet aan denken, zo erg is het helemaal niet. In Afrika gaan er kinderen dood van de honger."

Op de een of andere manier heb je dan toch zoiets van: ga weg, het gaat hier nu om mij en ik voel me rot. En met die kinderen uit Afrika heb ik nu even niets te maken. Een goed bedoelde reactie van mensen komt geheel verkeerd over. En dat heeft met het woordje NIET te maken.

Wat is er aan de hand. Het woordje NIET kan ons brein (onze hersenen) niet registreren. Als je dus hoort: "Daar moet je niet aan denken, zo erg is het niet", dan verstaat jou brein eigenlijk het volgende: "Daar moet je aan denken, zo erg is het." Met als gevolg dat de situatie voor jou alleen maar erger wordt en jij je nog rotter gaat voelen.

Beter kun je het tegenovergestelde zeggen en het woordje NIET in dit geval weglaten. Een vroegere vriendin van mij had dit al goed in de gaten. Zij was juffrouw op de lagere school, tegenwoordig de basis school. Als de kinderen hard door de gang liepen, zei ze: "Kinderen, rustig lopen door de gang". Waarop de kinderen rustiger gingen lopen.

Ze was erachter gekomen dat als ze had gezegd: "Kinderen niet hard lopen door de gang", de kinderen juist hard gingen lopen door de gang omdat hun hersentjes eigenlijk hadden verstaan: "Kinderen, hard lopen door de gang".

Houdt hier dus voortaan rekening mee. Als je negatieve gedachten hebt vermijdt dan te zeggen: "Hier moet ik niet aan denken". Maar vraag jezelf af hoe je de gedachten kan veranderen in positieve gedachten, zonder het woordje NIET te gebruiken.

Heb jij last van negatieve gedachten en pieker je veel? En wil je daar wat aan doen? Neem dan nu gerust contact met mij op voor
individuele coaching

P.S.
Wanneer jij jouw problemen hebt opgelost en jezelf verder wilt ontwikkelen, als coach aan de slag wilt of beter wilt leren omgaan met andere mensen lees dan hier meer over de
NLP opleidingWanneer je andere mensen kent voor wie deze NLP Tips waardevol is, stuur hem dan door.
Wanneer een vriend(in) deze NLP Tips aan jou heeft doorgestuurd en je wilt het ook blijven ontvangen,
meld je dan nu geheel vrijblijvend aan en ontvang het gratis NLP eBook "Basis voor Geluk"!
Heb je opmerkingen, ideeën, of feedback? Ik hoor graag van je. Stuur deze mail terug naar mij en vertel me wat je denkt!


Marco Honkoop
NLP coaching & training
marco@nlp-voor-de-verandering.com
www.nlp-voor-de-verandering.com
KvK 24452226Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hiervoor hebt ingeschreven of omdat je een dienst of product bij me hebt afgenomen. De nieuwsbrief verschijnt elke laatste donderdag van de maand. Hieronder vind je 3 linkjes. Klik op de eerste link om naar het archief te gaan van de vorige nieuwsbrieven. Als je de nieuwsbrief wilt opzeggen, dan hoef je niets meer te doen, dan de tweede link te gebruiken. Als je je email wilt wijzigen klik dan op de derde link. Als een link niet werkt, kopieer en plak deze dan in je browser.


Gratis e-Boek
"Basis voor Geluk"

Gratis eBook
Voornaam
Email
 
Inclusief gratis periodieke waardevolle
tips voor meer vrijheid, plezier en
succes in je leven!

Geen SPAM - Afmelden is eenvoudig


Klik hier
Ook voor coaches die hiermee
mensen willen helpen!