Zie hoe leuk het is


NLP Tips, #013 donderdag 24 februari 2011
Dit is een eZine van Marco Honkoop - Mijn doel is om jou te helpen hoe jij snel en makkelijk grip krijgt op jouw angst, depressie, onzekerheid en andere negatieve emoties en gedachten en te leren je beter te voelen en beter te communiceren.

Volgens NLP zijn ervaringen terug te herleiden tot de 5 zintuigen. Dat wil zeggen de manier waarop je iets zag, hoorde, voelde, rook en proefde tijdens een ervaring.

En dat is mooi, want op deze manier kun je het patroon ontdekken hoe je de ervaring hebt beleefd. Patronen van angst of andere negatieve gevoelens en gedachten kun je vervolgens stoppen en vervangen door positieve patronen.

Nu zijn de meeste mensen vaak beter in een bepaald zintuig. Ik was bijvoorbeeld heel goed in visualiseren (zien), wat minder goed in horen en vrij slecht in voelen. Andere mensen zijn weer wat minder goed in visualiseren. Meestal willen mensen dan beelden vormen als een 10 miljoen mega pixel tv maar in feite is het niets meer dan een soort van gewaarwording. Je brein maakt als het ware een projectie voor je.

Een vraag: Wat is de kleur van jouw fiets? Als je geen fiets hebt dan neem je wat anders. Hoe weet je nu dat het die kleur heeft? Wat je brein doet is snel een projectie maken, een soort beeld, om te zien wat de kleur is. Je kunt het als een soort van gewaarwording voor je zien maar het is er natuurlijk niet. Dat komt omdat je brein op dat moment misbruik maakt van het zintuig zien. Je ziet beelden die er in feite niet zijn. Op deze manier kun je je fiets in gedachten een andere kleur geven. Je kunt jezelf zien fietsen.

Het is ook mogelijk om allerlei leuke herinneringen op te halen. Als je nu eens terug denkt aan een leuk moment, dan verschijnt er als het ware een beeld voor je. Als je jezelf in dat beeld ziet, zweef dan in je eigen lichaam zodat je door je eigen ogen kijkt en zie weer wat je toen zag. Met wie was je? Wat deed je? Maak het beeld in kleur, in 3D, levens groot alsof je er midden in staat en merk nu dat het leuker word.

In tegenstelling tot nare momenten. Als je hier aan terug denkt, maak het beeld van een naar moment dan zwart-wit. Maak het beeld vager, zet het verder van je af totdat het als een klein stipje aan de horizon verdwijnt. Je merkt dat het nare gevoel dat je bij deze herinnering had ook minder wordt of zelfs helemaal verdwijnt.

Zie nu hoe makkelijk je herinneringen kunt beinvloeden in jouw voordeel. Oefen hiermee en kijk hoe het voor jou werkt.
Lees hier meer over visualiseren

P.S.
Wanneer jij jouw negatieve patronen wilt stoppen en vervangen door positieve patronen zodat de problemen worden opgelost ga dan naar deze pagina over individuele coachingWanneer je andere mensen kent voor wie deze NLP Tips waardevol zijn stuur hem dan door.
Wanneer een vriend(in) deze NLP Tips aan jou heeft doorgestuurd en je wilt het ook blijven ontvangen
meld je dan nu geheel vrijblijvend aan en ontvang het gratis NLP eBook "Basis voor Geluk"!
Heb je opmerkingen, ideeën, of feedback? Ik hoor graag van je. Stuur deze mail terug naar mij en vertel me wat je denkt!


Marco Honkoop
NLP coaching & training
marco@nlp-voor-de-verandering.com
www.nlp-voor-de-verandering.com
KvK 24452226Je ontvangt deze NLP Tips omdat je je hiervoor hebt aangemeld of omdat je een dienst of product bij me hebt afgenomen. De nieuwsbrief verschijnt elke laatste donderdag van de maand. Hieronder vind je 3 linkjes. Klik op de eerste link om naar het archief te gaan van de vorige nieuwsbrieven. Gebruik de tweede link om je uit te schrijven voor de nieuwsbrief. Als je je email wilt wijzigen klik dan op de derde link. Als een link niet werkt, kopieer en plak deze dan in je browser.


Gratis e-Boek
"Basis voor Geluk"

Gratis eBook
Voornaam
Email
 
Inclusief gratis periodieke waardevolle
tips voor meer vrijheid, plezier en
succes in je leven!

Geen SPAM - Afmelden is eenvoudig


Klik hier
Ook voor coaches die hiermee
mensen willen helpen!