Hoe overleef jij?


NLP nieuwsbrief, #007 donderdag 26 Augustus 2010
Dit is een nieuwsbrief van Marco Honkoop - Mijn doel is om jou te helpen hoe jij snel en makkelijk grip krijgt op jouw angst, depressie, onzekerheid en andere negatieve emoties en gedachten en te leren je beter te voelen en beter te communiceren.

NLP gaat ervan uit dat elk gedrag een positieve bedoeling heeft en er altijd een context is waarbinnen het gedrag waardevol is. Wat hiermee bedoeld wordt zal ik hieronder uitleggen.

Mensen zullen altijd datgene doen waarvan zij denken dat het in die situatie op dat moment onder die omstandigheden goed is. Echter dat wil nog niet zeggen dat het ethisch verantwoord is en goed voor de omgeving. Jij zelf zal de verantwoordelijkheid moeten nemen om het goede of het slechte te doen.

Bij NLP gaat het erom aan te geven hoe het brein werkt. Jouw gedrag wordt voor 95 tot 99% bepaald door jouw onbewuste. En jouw onbewuste wil niets anders dan dat jij overleeft.

Ook als mensen angst, depressie of andere negatieve emoties doormaken dan is het onbewustzijn bezig met een goed doel. Namelijk ervoor te zorgen dat zij door een moeilijke tijd heen gesleept worden en blijven leven.

Dat je de emoties die je voelt tijdens het overleven niet als prettig ervaart maakt het onbewustzijn niets uit. Je overleeft, en dat is waar het om gaat voor het onbewuste. En zolang je hiermee overleeft blijft het onbewuste deze emoties en gedrag voortzetten.

Mensen zijn dus nooit gek en dat is ook precies hoe ik met mijn cliënten om ga. In mijn ogen is er niets mis met ze. Hun onbewuste heeft alleen een verkeerde manier van overleven aangeleerd.

Nu is jouw brein een grote leermachine. Het is dus zaak de negatieve manier af te leren en positief gedrag aan te leren. Jouw onbewustzijn zal graag op een prettigere en effectievere manier willen leren overleven.

Wanneer jij hebt besloten om jouw brein een nieuwe en betere manier te leren om te overleven met meer plezier en ontspanning, maak dan nu een afspraak voor
individuele coaching

P.S.
Lees hier meer over hoe angsten aflerenKen je andere mensen voor wie deze nieuwsbrief waardevol is? Stuur hem dan door!
Heeft een vriend(in) deze nieuwsbrief doorgestuurd aan jou en je wilt het ook blijven ontvangen?
Schrijf je dan nu hier in en ontvang het gratis nlp ebook "Basis voor Geluk"!
Heb je opmerkingen, ideeën, of feedback? Ik hoor graag van je. Stuur deze mail terug naar mij en vertel me wat je denkt!


Marco Honkoop
NLP coaching & training
marco@nlp-voor-de-verandering.com
www.nlp-voor-de-verandering.com
KvK 24452226Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hiervoor hebt ingeschreven of omdat je een dienst of product bij me hebt afgenomen. De nieuwsbrief verschijnt elke laatste donderdag van de maand. Hieronder vind je 3 linkjes. Klik op de eerste link om naar het archief te gaan van de vorige nieuwsbrieven. Gebruik de tweede link om je uit te schrijven voor de nieuwsbrief. Als je je email wilt wijzigen klik dan op de derde link. Als een link niet werkt, kopieer en plak deze dan in je browser.


Gratis e-Boek
"Basis voor Geluk"

Gratis eBook
Voornaam
Email
 
Inclusief gratis periodieke waardevolle
tips voor meer vrijheid, plezier en
succes in je leven!

Geen SPAM - Afmelden is eenvoudig


Klik hier
Ook voor coaches die hiermee
mensen willen helpen!