Angsten Overwinnen

 

Een van de meest voorkomende klachten hebben met angsten of angststoornis te maken. Er bestaan vele vormen van angsten onder te verdelen in gewone angst, fobie of trauma.

In het algemeen kan worden gezegd dat je een negatief gevoel ervaart. Op het moment dat je een negatief gevoel ervaart geven hersencellen in je brein informatie aan elkaar door volgens een bepaald patroon.

Elke keer als jij dit nare gevoel ervaart, wordt dat patroon verder versterkt.

Doe je niets aan het probleem dan worden de nare gevoelens dus erger. Het wordt voor je brein steeds normaler en makkelijker het negatieve patroon te gaan vertonen.

 

Methode om angsten te stoppen

Medicijnen werken in slechts enkele gevallen. Bovendien zorgen ze er alleen maar voor dat een patroon minder heftig en minder vaak voor komt maar het verdwijnt niet.

Ook heb je gemerkt dat over je probleem praten het uiteindelijk alleen maar erger wordt. Je helpt dan immers het negatieve patroon te versterken.

Ook komt het probleem vaster te zitten door er labels op te plakken. Men geeft het nare gevoel dan een naam zoals fobie of angststoornis.

In feite voel jij je niet goed. En of het nou het een of het ander is dat maakt weinig uit.

Wat er moet gebeuren is dat deze negatieve patronen onderbroken, vervolgens gestopt worden en dan vervangen door positieve patronen.

 

In het kort doe je dat dan als volgt nu:

Stap 1: Merk waar het negatieve gevoel in je lichaam begint.

Stap 2: Merk vervolgens waar het gevoel heen gaat.

Stap 3: Blijf het gevoel volgen tot het of het lichaam verlaat of het beginpunt weer bereikt.

Stap 4: Stel je voor dat deze beweging zich buiten je lichaam bevindt.

Stap 5: Draai de beweging om.

Stap 6: Stel je voor dat de beweging weer in je lichaam zit en versnel de beweging.

Stap 7: Denk aan iets leuks wat je mee hebt gemaakt of nog gaat doen.

Stap 8: Merk hoe dit heerlijke gevoel in je lichaam beweegt en versnel de beweging.

Je merkt dat je angst direct verdwijnt en jij je weer beter voelt. Is de angst nog niet geheel verdwenen dan doe je de methode nogmaals.

 

Jouw klachten oplossen met effectieve technieken

Hierboven heb ik een van de NLP technieken uitgelegd waarmee je een naar gevoel kan stoppen en vervangen door een goed gevoel.

Nu is dit slechts geschreven tekst en daardoor een beperktere manier van informatie overdragen. Dit komt omdat we het over gevoelens hebben en die zijn moeilijk goed in woorden uit te drukken.

Om toch duidelijk te maken bij welke klachten deze technieken goed werken geef ik hieronder een overzicht van een aantal klachten. Wanneer jouw klacht er niet tussen zit, blijf rustig en kalm. De kans is groot dat de technieken ook voor jou werken. Neem gerust contact op met mij om jouw situatie te bespreken.

Ik raad je in ieder geval aan te melden voor de nieuwsbrief waarin ik gratis tips geef hoe jij je angsten onder controle kunt krijgen. Je kunt je natuurlijk ook direct aanmelden voor de online NLP Cursus.

 

Klachten waarbij NLP technieken goed werken

Hoewel je van te voren nooit kan garanderen dat NLP werkt, werkt het bij de meeste mensen voor de volgende klachten:


Wanneer jij je angsten wil overwinnen, meld je dan nu rechtsboven aan voor de nieuwsbrief met gratis waardevolle tips of meld je aan voor de NLP Cursus Online.

 


 

Ga terug van Angsten overwinnen naar de Homepage

Ga terug van Angsten overwinnen naar NLP Coaching