Dit zet je aan het denken

NLP nieuwsbrief, #002 donderdag 25 maart 2010


Afgelopen weekend was ik erop uit met wat vrienden. Toen een vriend van mij vroeg wat ik wilde drinken zei ik dat ik een biertje wilde. Vervolgens kwam hij terug met een flesje bruinbier.

Vol verbazing keek ik naar het flesje. Ik lust helemaal geen bruinbier. Op dat moment was ik bijna zover hem hierover aan te spreken hoe stom het wel niet van hem was.

Maar gelukkig wist ik me op tijd in te houden omdat ik me ineens een vooronderstelling van NLP herinnerde. Namelijk: De betekenis van je communicatie is de reactie die je krijgt. Dit betekent dat jij verantwoordelijk bent voor jouw communicatie.

Blijkbaar was ik niet duidelijk genoeg in mijn communicatie geweest waardoor ik niet mijn normale biertje kreeg. Dit is een vooronderstelling die veel indruk op me heeft gemaakt. Hoe vaak heb ik in het verleden wel niet geirriteerd op mensen gereageerd omdat ik dacht dat zij fout zaten. Hoe vaak wijzen we wel niet naar anderen dat ze je niet begrijpen?

Bedenk dus voortaan dat als je een reactie krijgt die je niet wilde, dat je dan niet op zo'n manier hebt gecommuniceerd dat de ander jou begrepen heeft.

NLP gaat er vanuit dat er altijd een manier is om zo te communiceren dat de boodschap goed overkomt. Krijg je met jouw communicatie niet het resultaat dat je wilt dan moet je de boodschap op een andere manier overbrengen. Jij bent zelf verantwoordelijk voor jouw communicatie (verbaal en non-verbaal).

Je moet dan flexibel zijn met de manier waarop je communiceert. Het zijn jouw woorden die ervoor zorgen dat je wel of niet bereikt wat je wilt. Loop je ergens tegenaan dan moet jij een oplossing bedenken.
Klik hier als je meer wilt weten over communicatie

P.S.
Als je meer wilt weten over NLP ga je naar: Wat is NLP ?


Dit is een nieuwsbrief van Marco Honkoop - Mijn doel is om jou te helpen hoe jij snel en makkelijk grip krijgt op jouw angst, depressie, onzekerheid en andere negatieve emoties en gedachten en te leren je beter te voelen en beter te communiceren.
Ken je andere mensen voor wie deze nieuwsbrief waardevol is? Stuur hem dan door!
Heeft een vriend(in) deze nieuwsbrief doorgestuurd aan jou en je wilt het ook blijven ontvangen?
Schrijf je dan nu hier in en ontvang het gratis nlp ebook "Basis voor Geluk"!
Heb je opmerkingen, ideeën, of feedback? Ik hoor graag van je. Stuur deze mail terug naar mij en vertel me wat je denkt!

Marco Honkoop
NLP coaching & training
marco@nlp-voor-de-verandering.com
www.nlp-voor-de-verandering.com
KvK 24452226Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hiervoor hebt ingeschreven of omdat je een dienst of product bij me hebt afgenomen. De nieuwsbrief verschijnt elke laatste donderdag van de maand. Hieronder vind je 3 linkjes. Klik op de eerste link om naar het archief te gaan van de vorige nieuwsbrieven. Gebruik de tweede link om je uit te schrijven voor de nieuwsbrief. Als je je email wilt wijzigen klik dan op de derde link. Als een link niet werkt, kopieer en plak deze dan in je browser.


Gratis e-Boek
"Basis voor Geluk"

Gratis eBook
Voornaam
Email
 
Inclusief gratis periodieke waardevolle
tips voor meer vrijheid, plezier en
succes in je leven!

Geen SPAM - Afmelden is eenvoudig


Klik hier
Ook voor coaches die hiermee
mensen willen helpen!