Je goed voelen om niets


NLP nieuwsbrief, #009 donderdag 28 Oktober 2010
Dit is een nieuwsbrief van Marco Honkoop - Mijn doel is om jou te helpen hoe jij snel en makkelijk grip krijgt op jouw angst, depressie, onzekerheid en andere negatieve emoties en gedachten en te leren je beter te voelen en beter te communiceren.

Alle informatie komt het brein binnen via de 5 zintuigen: horen, zien, voelen, ruiken en proeven. Jouw brein kan echter ook als het ware misbruik maken van deze zintuigen. Op deze manier ontstaan gedachten (horen), beelden in je hoofd (zien), en maakt het brein misbruik van je tastzintuig (voelen). De manier waarop het brein misbruik maakt van deze zintuigen bepaald hoe we ons voelen. Dit alles is een onbewust proces.

Gelukkig kun je met NLP dit proces bewust maken en er voor zorgen dat een negatief proces wordt gestopt en vervangen door een positief proces en dit weer onbewust maken. Of anders gezegd: met NLP leer je een naar gevoel te stoppen en te vervangen door een goed gevoel. Je kunt je brein dus beinvloeden en trainen zich goed te voelen. Maar hoe doe je dat dan precies?

In feite is dat heel makkelijk en doe je het je hele leven al als je je goed voelt. Ga maar eens terug nu naar een moment in je leven waar je je heel goed voelde. Dit kan een ontspannen moment zijn, een moment waar je heel zelfverzekerd was of een moment waar je heel veel plezier hebt. Als je dat moment dan weer voor je ziet en je ziet jezelf in het beeld zweef dan weer in je eigen lichaam en kijk door je eigen ogen. Maak het beeld levensgroot, in kleur en in 3D. Met wie was je? Wat deed je? Hoor ook weer de geluiden om je heen. Zie weer wat je zag en hoor weer wat je hoorde en merk dat je ook weer gaat voelen wat je toen voelde en voel je goed nu. Merk hierbij op dat het gevoel ergens in je lichaam begint. Volg deze beweging en laat het vervolgens sneller bewegen. Voelt dat beter of blijf je je even goed voelen?

Als het niet werkt blijf het oefenen en dan merk je vanzelf wel hoe het goede gevoel beweegt. Wees gerust, ik heb het ook moeten leren. De een is beter in voelen dan de ander maar door aan goede momenten te denken krijg je onbewust het idee hoe jouw goede gevoel door je lichaam beweegt. Want gevoel moet nu eenmaal bewegen anders kan je brein het gevoel niet waarnemen.

Zorg er nu voor dat je deze oefening van goede momenten terughalen elke dag 10 minuten oefent. Nu willen de meeste mensen zich goed blijven voelen dus langer mag ook. Op deze manier train jij je brein op een eenvoudige en plezierige manier zich goed voelen om niets. Veel plezier de komende tijd.

Als je hulp nodig hebt bij het oplossen van jouw problemen rond nare gevoelens maak dan een afspraak met mij voor
individuele coaching

P.S.
Lees hier meer over een depressie stoppenKen je andere mensen voor wie deze nieuwsbrief waardevol is? Stuur hem dan door!
Heeft een vriend(in) deze nieuwsbrief doorgestuurd aan jou en je wilt het ook blijven ontvangen?
Schrijf je dan nu hier in en ontvang het gratis nlp ebook "Basis voor Geluk"!
Heb je opmerkingen, ideeën, of feedback? Ik hoor graag van je. Stuur deze mail terug naar mij en vertel me wat je denkt!


Marco Honkoop
NLP coaching & training
marco@nlp-voor-de-verandering.com
www.nlp-voor-de-verandering.com
KvK 24452226Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hiervoor hebt ingeschreven of omdat je een dienst of product bij me hebt afgenomen. De nieuwsbrief verschijnt elke laatste donderdag van de maand. Hieronder vind je 3 linkjes. Klik op de eerste link om naar het archief te gaan van de vorige nieuwsbrieven. Gebruik de tweede link om je uit te schrijven voor de nieuwsbrief. Als je je email wilt wijzigen klik dan op de derde link. Als een link niet werkt, kopieer en plak deze dan in je browser.


Gratis e-Boek
"Basis voor Geluk"

Gratis eBook
Voornaam
Email
 
Inclusief gratis periodieke waardevolle
tips voor meer vrijheid, plezier en
succes in je leven!

Geen SPAM - Afmelden is eenvoudig


Klik hier
Ook voor coaches die hiermee
mensen willen helpen!