Depressie Behandeling Met NLP

 

Leer een goede manier om met depressieve gevoelens om te gaan.

Er mee stoppen? Dat is makkelijker dan je denkt.

Het label wordt veel gebruikt alsof het een soort ziekte is. Als mensen zich een tijdje niet zo goed voelen dan wordt helaas al snel gezegd dat ze depressief zijn.

Veel te vaak worden dan ook nog eens medicijnen voorgeschreven. Maar nieuw wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat medicijnen alleen werken voor mensen die last hebben van zeer zware nare gevoelens.

 

Hoe weet je dat je een depressie hebt?

Mijn vraag zou zijn: Hoe weet je dat je het hebt? Het antwoord is dat je dat niet weet. Je voelt je gewoon naar, je voelt je niet goed. En dat biedt voor NLP nu juist de mogelijkheden om jou te veranderen zodat het weer beter wordt.

Door aan de slag te gaan met jouw persoonlijke zintuiglijke ervaringen. Want ook jouw brein is in staat om zich gelukkig te voelen.

Het onbewustzijn heeft alleen een verkeerde manier geleerd om met een bepaalde nare situatie om te gaan. Het enige wat je dan moet doen is een goede manier leren om met deze nare gevoelens om te gaan zodat ze verdwijnen.

 

Kan je het voorkomen?

In de meeste gevallen is het antwoord nee omdat jou helaas niet geleerd is hoe je met gevoelens om kan gaan. Wat mij betreft zou op school al moeten worden geleerd hoe je controle kan krijgen over jouw emoties.

Wat er gebeurt was dat in een bepaalde situatie je onbewustzijn jou heeft gered door middel van een naar gevoel. Hierdoor overleefde je in deze moeilijke periode. Omdat het brein nogal lui is blijft je brein echter dat negatieve patroon herhalen waardoor het erger wordt.

Gelukkig is het mogelijk om met krachtige NLP technieken grip op emoties te krijgen.

 

Verander nare gevoelens in goede gevoelens

Met NLP technieken kun je nare gevoelens stoppen. In het kort begin je met het voelen waar het nare gevoel in je lichaam begint. Vervolgens ontdek je hoe het gevoel beweegt. Dan maak je een beeld van deze beweging buiten je lichaam. 

Doe de beweging dan in tegengestelde richting. Plaats het in deze tegengestelde richting terug in je lichaam. Laat het sneller en sneller bewegen en merk dat het nare gevoel minder wordt of stopt.

Zorg er dan voor dat je een goed gevoel er voor in de plaats zet. Dit doe je door terug te denken aan een tijd dat jij je goed voelde. Zie weer wat je zag, hoor weer wat je hoorde en voel wat je voelde. Voel nu de beweging van dit gevoel en ga het steeds sneller doen en merk dat jij je beter voelt. 

Mocht het niet op basis van deze beschrijving lukken, meld je dan aan voor de gratis NLP tips en e-book.

 

 


 

Ga terug van Depressie naar Krijg Grip op Emoties

Ga terug van Depressie naar de Homepage