Dit is een nieuwsbrief van Marco Honkoop - Mijn doel is om jou te helpen hoe jij snel en makkelijk grip krijgt op jouw angst, depressie, onzekerheid en andere emoties en gedachten en jou te leren je beter te voelen.
NLP Nieuwsbrief, #001 donderdag 25 februari 2010


Een Simpele Manier Om Je Goed Te Voelen


Terwijl ik aan het bedenken was wat ik jou allemaal kan gaan leren via deze nieuwsbrief zat ik uit het raam te staren. Het is vies regenachtig weer en ik bedenk me dat er eigenlijk veel over het weer geklaagd wordt. Er zijn mensen die gaan zeuren en piekeren over het weer en daardoor thuis blijven terwijl ze er eigenlijk op uit willen gaan. Vervolgens gaan ze zich ook nog eens ellendig voelen. Dit is een manier om naar dit soort weer te kijken.

Terwijl ik hier zo over nadenk besluit ik hier anders tegen aan te kijken. Ik woon op een singel waar een hoop prachtige bomen staan. Ik bedenk dat die regen heel goed voor deze bomen is waardoor ze straks als het voorjaar wordt weer prachtig in de bladeren gaan zitten. Kan ik weer genieten van dat prachtige uitzicht. En alleen al bij het idee dat het voorjaar wordt krijg ik een nog beter gevoel. Die lekkere eerste warme zonnestralen op je gezicht. Heerlijk!

Zo zie je dat de manier waarop je naar het weer kan kijken voor een groot deel kan bepalen hoe jij je voelt op dat moment.

NLP gaat uit van een aantal vooronderstellingen. Dit zijn zaken die je van te voren als waar aan moet nemen om NLP beter te leren. Een vooronderstelling van NLP is: "Het is makkelijker om het proces waarmee we de realiteit ervaren te veranderen dan de realiteit zelf te veranderen". Vrij vertaald betekent dit dat het eenvoudiger is om de manier waarop je naar de werkelijkheid kijkt te veranderen dan om de werkelijkheid zelf te veranderen. Je kunt dus beter op een voor jouw prettige manier naar het weer kijken dan om het weer zelf te veranderen.

Zo overleed een aantal jaren geleden mijn oma waar ik heel aan gehecht was. Het was een heel bijzonder mens. Natuurlijk is het dan gepast om een periode van rouw in acht te nemen maar op een gegeven moment is het goed te stoppen met je nare gevoelens. Ik heb toen vijf mooie momenten genomen die ik met mijn oma heb beleefd en deze als een soort film in mijn hoofd afgespeeld. Op deze manier herinner ik mijn oma op een prettige manier waarbij ik een warm en plezierig gevoel van binnen krijg. Wil jij ook jouw emoties de goede kant op sturen? Kijk dan nu eens op mijn website:
over emoties

P.S.
Als je meer wilt weten over NLP ga je naar: Wat is NLP ?


Ken je andere mensen voor wie deze nieuwsbrief waardevol is? Stuur hem dan door!
Heeft een vriend(in) deze nieuwsbrief doorgestuurd aan jou en je wilt het ook blijven ontvangen?
Schrijf je dan nu hier in en ontvang het gratis nlp ebook "Basis voor Geluk"!
Heb je opmerkingen, ideeën, of feedback? Ik hoor graag van je. Stuur deze mail terug naar mij en vertel me wat je denkt!

Marco Honkoop
NLP coaching & training
marco@nlp-voor-de-verandering.com
www.nlp-voor-de-verandering.com
KvK 24452226Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hiervoor hebt ingeschreven of omdat je een dienst of product bij me hebt afgenomen. De nieuwsbrief verschijnt elke laatste donderdag van de maand. Hieronder vind je 2 links. Gebruik de eerste link om je uit te schrijven voor de nieuwsbrief. Als je je email wilt wijzigen klik dan op de tweede link. Als een link niet werkt, kopieer en plak deze dan in je browser.


Gratis e-Boek
"Basis voor Geluk"

Gratis eBook
Voornaam
Email
 
Inclusief gratis periodieke waardevolle
tips voor meer vrijheid, plezier en
succes in je leven!

Geen SPAM - Afmelden is eenvoudig


Klik hier
Ook voor coaches die hiermee
mensen willen helpen!