Omgaan Met Nare Emoties Zoals Angst, Onzekerheid En Stress

 

Wanneer je goed om kunt gaan met emoties wordt je beter in je goed voelen en slechter in je slecht voelen.

Helaas word je weinig geleerd hoe je met je eigen gevoelens overweg kan. Toch kun je jouw brein eenvoudige strategieën, een stappenplan, aanleren. Hiermee leer je goed omgaan met emoties.

Door NLP te leren, train je je brein namelijk op een doeltreffende manier. Dan weet je hoe je moeilijkheden op een makkelijke manier kan doorstaan.

Ik vind dat dit eigenlijk al op school geleerd zou moeten worden. Ga eens na wat voor een ellende met gevoelens je hiermee had kunnen voorkomen. 

 

Emoties zijn patronen in je brein

Wanneer mensen last hebben van problemen rond nare gevoelens zoals angst, onzekerheid, stress, verdriet of wat voor emotie dan ook, dan is er in mijn visie niets mis met ze. Hun brein heeft toen alleen de verkeerde dingen geleerd om met de problemen om te gaan.

Wanneer mensen door een moeilijke periode heen gaan, gaat hun brein op zoek naar een manier om te overleven. Daarvoor kiest het brein vaak een manier in de vorm van angst of een andere nare emotie.

Zo ontstaat een negatief patroon. Dit is letterlijk een pad van hersencellen door je brein heen waar informatie van A naar B wordt doorgegeven.

Door deze emotie te gebruiken stelde het hen in staat om te overleven. Hun brein was daar zo blij mee dat het negatieve patroon meteen werd vastgelegd.

Nu is je brein nogal lui. En omdat deze emotie bewezen heeft dat je er mee kan overleven blijft je brein het in stand houden. Ook al voelt het nog zo naar.

 

Met NLP negatieve patronen veranderen in positieve patronen

Je brein heeft op deze manier dus een negatief patroon aangeleerd om te overleven. Het oplossen van dit soort problemen is dan ook een zaak van je brein opnieuw trainen en leren om zich goed te voelen. Zo laat je je brein weten dat er betere manieren zijn om te overleven.

Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) is een verzameling van technieken en methoden die je brein negatieve patronen afleert en nieuwe meer positieve patronen aanleert.

NLP zorgt ervoor dat je voldoende grip op je gevoel krijgt zodat je de gepaste emotie bij de situatie kan voelen.

Dat betekent niet dat je je de hele dag maar goed moet voelen, maar dat je de keuze hebt om zelf de meeste tijd te bepalen hoe je je voelt.

 

Een verzameling goede gevoelens opbouwen

Nu lijkt het alsof je niet kan voorkomen dat er soms nare dingen gebeuren in je leven. Maar door NLP te leren train je je brein preventief om daar vervolgens goed mee om te gaan.

Wanneer je verder gaat met NLP bouw een hele verzameling op van goede gevoelens. Plezier en je goed voelen zijn namelijk emoties die krachtig genoeg zijn om alle ellende achter je te laten en te vergeten.

Zo heb ik tijdens een training met dr. Richard Bandler in Florida een geheel, voor mij, nieuw gevoel ervaren. Op het moment dat je begrijpt hoe gevoel werkt kun je gaan veranderen en nieuwe plezierige gevoelens ervaren.

 

Nare gevoelens oplossen met NLP

Vaak wordt mij gevraagd of NLP een oplossing kan zijn voor een hoop verschillende problemen. Als het te maken heeft met hoe je je voelt, wat je je inbeeldt of met wat voor gedachten je hebt dat NLP je kan helpen.

Dat betekent niet dat het bij iedereen werkt, maar veel mensen met onderstaande klachten, zoals angst en onzekerheid, merken dat NLP snel, eenvoudig en definitief de problemen oplost.

Soorten emoties die klachten geven waarbij NLP kan helpen:


Wanneer jij wilt ontdekken hoe je op een goede manier om kunt gaan met emoties, meld je dan nu rechtsboven aan voor de nieuwsbrief.

 

 


 

Ga terug van Omgaan met Emoties naar de Homepage

Ga terug van Omgaan met Emoties naar NLP Coaching