De Kracht van NLP

NLP nieuwsbrief, #003 donderdag 29 april 2010


Alle informatie komt bij ons binnen via de 5 zintuigen: horen, zien, voelen, ruiken en proeven. Elke ervaring die we hebben kun je beschrijven met deze 5 zintuigen.

Neem bijvoorbeeld een vakantie waar je een goede herinnering aan hebt. Dat was een leuke ervaring toch? Deze ervaring is te beschrijven in termen van de 5 zintuigen: wat hoorde je, wat zag je, wat voelde je, wat rook je, wat proefde je?

De manier waarop je iets hoorde, zag, voelde, rook, proefde bepaald of het een leuke ervaring was. Nu ervaart iedereen dingen op zijn eigen manier.

Daarom kijkt NLP per persoon wat deze persoon eigenlijk precies ervaart, beschreven in termen van de 5 zintuigen. En daar ligt nu precies de kracht van NLP omdat je op die manier richting een makkelijke oplossing werkt voor problemen.

Zo kwam er eens een client bij me langs die zei dat hij een depressie had. Dit klinkt natuurlijk slecht. En als je iets hebt, kom je er niet zo snel vanaf. Maar toen ik de client liet uitleggen wat hij precies ervaarde, hoorde ik bijvoorbeeld dat de client zich regelmatig naar en ellendig voelde. Met deze informatie kon ik aan de slag door met de juiste NLP techniek het nare gevoel te stoppen en te vervangen door een prettig gevoel.

Kortom, alles is te beschrijven in termen van de 5 zintuigen. De informatie over deze zintuigen is makkelijk te veranderen waardoor je ervaring verandert in jouw voordeel.
Als je meer wilt weten over krachtige nlp technieken klik dan hier

P.S.
Wil je meer weten over NLP dan ga je naar: Wat is NLP ?


Dit is een nieuwsbrief van Marco Honkoop - Mijn doel is om jou te helpen hoe jij snel en makkelijk grip krijgt op jouw angst, depressie, onzekerheid en andere negatieve emoties en gedachten en te leren je beter te voelen en beter te communiceren.
Ken je andere mensen voor wie deze nieuwsbrief waardevol is? Stuur hem dan door!
Heeft een vriend(in) deze nieuwsbrief doorgestuurd aan jou en je wilt het ook blijven ontvangen?
Schrijf je dan nu hier in en ontvang het gratis nlp ebook "Basis voor Geluk"!
Heb je opmerkingen, ideeën, of feedback? Ik hoor graag van je. Stuur deze mail terug naar mij en vertel me wat je denkt!

Marco Honkoop
NLP coaching & training
marco@nlp-voor-de-verandering.com
www.nlp-voor-de-verandering.com
KvK 24452226Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hiervoor hebt ingeschreven of omdat je een dienst of product bij me hebt afgenomen. De nieuwsbrief verschijnt elke laatste donderdag van de maand. Hieronder vind je 3 linkjes. Klik op de eerste link om naar het archief te gaan van de vorige nieuwsbrieven. Gebruik de tweede link om je uit te schrijven voor de nieuwsbrief. Als je je email wilt wijzigen klik dan op de derde link. Als een link niet werkt, kopieer en plak deze dan in je browser.


Gratis e-Boek
"Basis voor Geluk"

Gratis eBook
Voornaam
Email
 
Inclusief gratis periodieke waardevolle
tips voor meer vrijheid, plezier en
succes in je leven!

Geen SPAM - Afmelden is eenvoudig


Klik hier
Ook voor coaches die hiermee
mensen willen helpen!