Effectieve NLP Technieken

 

Met NLP technieken ontdek je hoe jij je snel en makkelijk beter kunt voelen.

NLP technieken zijn de laatste jaren flink gemoderniseerd.

Dit heeft uiteindelijk tot resultaat gehad dat er heel eenvoudige en krachtige technieken zijn ontwikkeld.

Bij het ontwikkelen van deze technieken was het doel dat deze snel en makkelijk zijn toe te passen en snel moeten werken.

Met de technieken krijg je grip op jouw brein.

Op deze manier kun jij je brein als het ware besturen zodat je leert je beter te voelen.

 

Noodrem

Hieronder een video van een eenvoudige NLP toepassing. Wanneer jij wordt overvallen door een naar gevoel, trap dan op de noodrem door deze "mantra" op te zeggen om je snel weer rustig en kalm te voelen.

In de video wordt als voorbeeld "liefdesverdriet" gebruikt, maar je kunt het voor elke nare emotie toepassen.

Hier vindt je meer NLP technieken >>> 

 

Met NLP krijg je grip op jouw brein

Je brein krijgt informatie binnen door middel van de 5 zintuigen: zien (Visueel), horen (Auditief), voelen (Kinesthetisch), ruiken (Olfactoir), en proeven (Gustatoir). Ook wel afgekort met VAKOG in NLP land. De ingewikkelde namen mag je meteen weer vergeten.

De informatie wordt door je brein op een bepaalde manier verwerkt. Afhankelijk van de manier waarop de informatie wordt verwerkt kan het zijn dat je je naar voelt.

Nu zijn ruiken en proeven vrij onbewuste processen. Vandaar dat de kern ligt bij de 3 belangrijkste zintuigen: zien, horen en voelen.

Door het toepassen van de juiste NLP techniek voor de situatie krijg je grip op de manier hoe je brein de informatie verwerkt. Op deze manier zorg je ervoor dat jij je weer goed gaat voelen.

NLP heeft met leren te maken. Je leert je brein om zich goed te voelen op een voor jou zo makkelijk mogelijke manier.

 

Effectieve NLP technieken om je beter te voelen

Met NLP zorg je ervoor dat de informatie die via de zintuigen binnenkomt van een dusdanige kwaliteit is dat jij je goed gaat voelen. Is de informatie van slechte kwaliteit dan verander je deze in een goede kwaliteit.

Hiermee bedoel ik dat je de informatie van negatieve ervaringen verandert in betere informatie van positieve ervaringen.

Voor de zintuigen zien, horen en voelen levert dit de volgende 3 basis NLP technieken op om grip op de situatie te krijgen. In het kort komt het dan hier op neer:

 • Gevoels-omdraai-techniek: Deze techniek richt zich op het gevoel.

  De bedoeling is dat je ontdekt waar een negatief gevoel in je lichaam begint en zich verder verplaatst. Vervolgens plaats je de beweging van het gevoel buiten je lichaam.

  Dan draai je de richting van het gevoel om en stop je het terug in je lichaam. Daarna denk je aan iets leuks en versterkt dit leuke gevoel. 

 • Zwart-wit-terugspoel-techniek: Deze techniek richt zich op het vormen van beelden (zien).

  Dit kunnen nare herinneringen zijn uit het verleden die je terughaalt of doemscenario's die je verzint die kunnen gaan gebeuren.

  Deze beelden maak je zwart-wit en spoel je terug met een maf muziekje erbij. Voor het doemscenario zet je er dan nog een positieve film in de plaats.

  Heb je moeite met het vormen van beelden? Leer hier hoe je beter kunt worden met visualiseren 

 • Sexy-stem-techniek: Deze techniek richt zich op gedachten (horen).

  Gedachten kun je vergelijken met het tegen jezelf praten. Je hoort als het ware je eigen stem in je hoofd.

  De bedoeling is dat je de negatieve gedachten herhaalt maar dan met je meest sexy stem. 

Het betekent niet dat je met deze technieken alle problemen kunt oplossen, maar in 8 of 9 van de 10 gevallen waar mensen mee zitten kun je ermee aan de slag gaan.

 

Hoe je betere overtuigingen en goede beslissingen maakt

Naast de basis technieken zijn er ook nog andere heel effectieve technieken. Zo is er de techniek om een negatief zelfbeeld te veranderen in een krachtig positief zelfbeeld. Dit is de zogenaamde NLP Swish techniek of Schwisss techniek.

Tevens kun je met de NLP Swish negatieve overtuigingen omzetten in positieve overtuigingen en is het in ongeveer de helft van de gevallen mogelijk om een verslaving te stoppen.

Nu is het zo dat overtuigingen van mensen vanzelf mee veranderen wanneer ze geleerd hebben om zich goed te voelen en een positief zelfbeeld hebben ontwikkeld.

Daarnaast heeft NLP een heel slimme strategie om goede beslissingen te maken. Deze techniek maakt gebruik van het feit dat je onbewuste veel beter en sneller in staat is goede beslissingen te maken.

 

Met NLP aan de slag?

Hierboven heb ik in het kort een aantal heel krachtige NLP technieken beschreven. Nu zijn dit slechts geschreven woorden.

Het beste om jouw problemen rond negatieve emoties en gedachten op te lossen is met individuele coaching 

Op deze manier kun jij in een 1 op 1 situatie ervaren hoe goed de technieken ook voor jou werken. Nu kan NLP natuurlijk nooit garanderen dat het werkt, maar in de meeste gevallen werkt het goed.

Als jij jouw problemen nu echt wilt oplossen neem dan contact met mij op zodat we jouw situatie kunnen bespreken.

Wanneer je geen last hebt van problemen of deze al hebt opgelost maar meer wil groeien op persoonlijk vlak dan is de NLP Practitioner een goed plan.

 

 


 

Ga terug van NLP Technieken naar de Homepage