Ontdek hoe jouw gevoel beweegt


NLP nieuwsbrief, #010 donderdag 25 November 2010
Dit is een nieuwsbrief van Marco Honkoop - Mijn doel is om jou te helpen hoe jij snel en makkelijk grip krijgt op jouw angst, depressie, onzekerheid en andere negatieve emoties en gedachten en te leren je beter te voelen en beter te communiceren.

In mijn vorige nieuwsbrief stond een eenvoudige manier om je goed te voelen. Nu krijg ik soms van mensen te horen dat ze niet goed zijn in voelen en niet precies weten hoe hun gevoel beweegt. Geen probleem, ik had hetzelfde. In het begin was ik hier heel slecht in. Totdat ik op een bepaald moment een klein draaiend gevoel in mijn borst opmerkte als een soort sensatie.

Gevoel beweegt in je lichaam anders kunnen je brein en je zenuwen het niet waarnemen. Als je nu aan een leuk moment terug denkt kun je het volgende doen. Ga na waar je het gevoel niet voelt en ga op deze manier heel je lichaam af. Op een gegeven moment kom je er achter waar het gevoel zit en waar het naar toe beweegt. Als het blijft zitten dan is het vaak een knijpende of een uitdijende beweging. Door steeds te oefenen word je net zo goed in voelen als ik.

Daarnaast kun je ook de volgende oefening doen. Steek je linker en rechterhand recht vooruit. Voel nu je linkerhand. Voel daarna je rechterhand. Concentreer je hiervoor op je linkerhand en daarna op je rechterhand en wissel dit af. Merk nu hoe snel jij je gevoel kunt wisselen tussen links en rechts.

Laat vervolgens het gevoel van je linkerhand via je armen en schouders naar je rechterhand lopen. En weer terug. Het kan aanvoelen als een tinteling of een warmte. Iedereen doet het weer op zijn eigen unieke manier.

Denk nu weer terug aan een goed moment en merk hoe het gevoel door je lichaam stroomt. Heb je deze beweging eenmaal ontdekt dan kun je ook het patroon van andere goede gevoelens ontdekken. Zo gaat het patroon van mijn ontspannen gevoel van mijn hoofd helemaal naar beneden naar mijn voeten als een soort van warme deken.

Train je dit vaak genoeg dan hoef je alleen nog maar het patroon van je goede gevoel door je lichaam laten bewegen en je voelt je weer goed. Succes met oefenen.

Als je hulp nodig hebt bij het oplossen van jouw problemen rond nare emoties zoals angst, fobie, depressie, onzekerheid of andere nare gevoelens maak dan een afspraak met mij voor
individuele coaching

P.S.
Lees hier meer over angstenKen je andere mensen voor wie deze nieuwsbrief waardevol is? Stuur hem dan door!
Heeft een vriend(in) deze nieuwsbrief doorgestuurd aan jou en je wilt het ook blijven ontvangen?
Schrijf je dan nu hier in en ontvang het gratis nlp ebook "Basis voor Geluk"!
Heb je opmerkingen, ideeën, of feedback? Ik hoor graag van je. Stuur deze mail terug naar mij en vertel me wat je denkt!


Marco Honkoop
NLP coaching & training
marco@nlp-voor-de-verandering.com
www.nlp-voor-de-verandering.com
KvK 24452226Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hiervoor hebt ingeschreven of omdat je een dienst of product bij me hebt afgenomen. De nieuwsbrief verschijnt elke laatste donderdag van de maand. Hieronder vind je 3 linkjes. Klik op de eerste link om naar het archief te gaan van de vorige nieuwsbrieven. Gebruik de tweede link om je uit te schrijven voor de nieuwsbrief. Als je je email wilt wijzigen klik dan op de derde link. Als een link niet werkt, kopieer en plak deze dan in je browser.


Gratis e-Boek
"Basis voor Geluk"

Gratis eBook
Voornaam
Email
 
Inclusief gratis periodieke waardevolle
tips voor meer vrijheid, plezier en
succes in je leven!

Geen SPAM - Afmelden is eenvoudig


Klik hier
Ook voor coaches die hiermee
mensen willen helpen!