NLP ervaringen en testimonials

 

Hieronder vind je de NLP ervaringen en reviews van mensen die van mij NLP hebben geleerd en toegepast.

Voor ervaringen van deelnemers aan de NLP Practitioner opleiding klik hier.

 

“Mijn hoofd zat altijd vol en ik voelde me gevangen in mijn eigen gedachtegang. Ondanks dat ik wist dat mijn vervelende gedachten naar aanleiding van nare ervaringen niet realistisch en dus onwaar waren, kon ik er toch in mijn nieuwe prettige situatie geen grip op krijgen en ze laten verdwijnen.

Ik ben yoga gaan doen, naar een psycholoog geweest, boeken gelezen over hoe je brein eigenlijk in elkaar zit, het hielp allemaal niet voldoende en gaf geen langdurig positief resultaat.

Ik voelde me heel erg gefrustreerd.

Ik eindigde na 2 jaar met de vraag: Gaat dit nog over? Wanneer gaan mijn nare gedachten weg? Gaan ze weg?

Ik verlangde naar een Wanda zoals 2 jaar geleden, voordat ik gevangen raakte in negatieve gedachten, door het staande blijven in vervelende situaties en op welke manier je daarna je leven weer oppakt.

De nlp coaching heb ik als bevrijdend ervaren! Na de eerste sessie liep ik naar buiten met een lach op mijn gezicht! Alles wat ik eerst gekleurd zag, zag ik nu weer realistisch in het hier en nu! En in het hier en nu bevind ik me in een hele fijne omgeving, die voor het eerst niet meer gekleurd werd door vroegere nare ervaringen.

Ook wil ik hierbij vermelden dat de sessies heel veel vreugde en plezier geven. Ik voelde me al heel snel op mijn gemak. In plaats van over je negatieve ervaringen te praten, gingen we er op een positieve manier in het hier en nu mee aan de slag. Lachen, dat heb ik veel gedaan!

En je staat versteld als je merkt hoe snel deze nlp training resultaat geeft.

Daarbij is het toepasbaar op zoveel verschillende vraagstukken en problemen die ervaren worden. De strategieën zijn breed inzetbaar en resultaatgericht.

Marco Honkoop kan je zoveel geven. Je hoeft alleen de deur open te maken en naar binnen te treden! De eerste stap is altijd moeilijk, maar zeker de moeite waard.

De coaching heeft me veel geluk, veel lachen en veel plezier opgeleverd. De strategieën uit de coaching kun je breed inzetten en dus gebruiken in zoveel situaties!

Het heeft mijn leven een stuk gemakkelijker gemaakt, in die zin dat ik ook in het algemeen veel positiever denk en dus sneller resultaten boek en gemakkelijker keuzes maak.

Het creëert ruimte om ook meer rust te ervaren en meer uit je dagelijkse ervaringen te halen, waardoor je echt gaat genieten en veel meer waardeert dan wat je nu misschien al doet.

Zelf heb ik SPH gestudeerd en ben zo geïnteresseerd in deze strategieën geraakt dat ik er zelf ook een opleiding in wil gaan volgen.

Is het niet geweldig om mensen op een positieve manier te helpen, zonder te wroeten in het verleden en ook nog eens snel resultaat te boeken? Marco doet geweldig werk, wat een ieder van jullie een kans moet geven. Het maakt niet uit waarmee je zit, waar je last van hebt, het is de moeite waard!

Marco, bedankt!”

Wanda (Amsterdam)

 

“In bepaalde situaties had ik mijn emoties niet goed onder controle waardoor ik een soort paniekaanval kreeg en dit zelfs kon leiden tot flauwvallen.

De coaching gesprekken waren prettig. Wat ik vooral prettig vond was dat we niet op zoek gingen naar de oorzaak dus waarom ik deze angst/fobie had, maar naar de oplossing. Dus een manier om deze gevoelens te herkennen en wat ik er mee kan doen als het opkomt zonder dat ik in paniek raak.

Door de twee sessies die ik heb gehad heb ik nu de tools/handvatten om op een juiste manier te reageren als ik een angstaanval krijg. Het mooie is dat ik meer lucht in mijn hoofd heb gekregen omdat ik veel minder “onbewust/bewust” bezig ben met mijn angst.

Ik heb nu zelfs het vertrouwen dat deze aanvallen niet meer zo snel zullen gebeuren omdat ik weet wat ik moet doen dankzij deze methode.”

Kirsten (Rotterdam)

 

“Ik zat klem in gewoontes die zijn uitwerking hadden op lichamelijke klachten. Ik wist dat ik mijzelf gek dacht, maar kon het niet stoppen.

Ik heb de coaching ervaren als prettig, makkelijk en toepasbaar.

Wat het mij heeft opgeleverd is controle over mijn doen en laten. Het sturen van gedachten heeft er voor gezorgd dat ik weer verder kan met mijn leven.”

Anoniem

 

“Mijn situatie was niet best en heel erg negatief, angstig.

Ik heb de coaching goed ervaren, de knop kan ik beter omzetten, en het voelt heerlijk.

Het heeft mij meer energie opgeleverd, en ik heb een positieve instelling gekregen.

Bedankt voor alles, en succes ga zo door.”

Anoniem

 

“Een aantal jaren geleden heb ik een bezoek aan een psycholoog gebracht. Je leert jezelf zo beter kennen en baat het niet schaadt het niet, luidde het advies. Uit het psychologenbezoek volgde dat ik introvert was. Introverte mensen zijn niet sociaalvaardig en beschikken over zeer slechte communicatieve vaardigheden. Dit soort mensen kunnen maar beter zo min mogelijk in aanraking komen met andere mensen want dan gaat het helemaal fout, aldus die psycholoog.

En als ik haar rapport over mijn persoonlijkheid goed las, kon ik eigenlijk niets anders concluderen dan dat ik wel een enorme mislukkeling moest zijn. Ook op andere gebieden dan introvertie/extravertie was er van alles mis met mij. Ik heb me nooit goed raad geweten met deze conclusies van de psycholoog. Zij was toch iemand die er voor gestudeerd had… Het zelfbeeld was toen echter totaal aan diggelen.

Via via ben ik in aanraking gekomen met Marco Honkoop. Momenteel ga ik lachend door het leven. Straal je geluk uit dan trek je dit ook aan en ben je lang niet zo snel van slag af door tegenslagen. En dat psychologenrapport, och ik neem het al niet eens serieus meer.”

Robert (Leiden)

 

“Een niet-bevredigende relatie – maar een die ik toch niet wilde loslaten – speelde mij parten. Ik zag deze vrouw als de vrouw die ik in mijn leven wilde, voor altijd. Maar zij wilde daarin niet meegaan. Ik werd steeds overmand door zwaarmoedige gedachten en geregeld zat er een druk op mijn borstkas, alsof er een poot van een olifant opstond. Mijn zelfbeeld en zelfvertrouwen lagen geregeld op de grond.

De coaching heeft mij doen beseffen dat ik anders KAN denken! Dat het niet hoeft, te blijven leven met die negatieve gedachten. Beginnen met die gewaarwordingen buiten je lichaam te zien is in het begin natuurlijk niet makkelijk maar wanneer het me lukt, doet het me deugd en geven me moed om te blijven oefenen.

Alvast de hoop dat ik weldra met een vrij hart kan verder leven. Een hart waarin terug plaats is voor gevoelens voor een andere vrouw. En het vertrouwen dat dit ook werkelijkheid zal worden. Nu ga ik des te meer er mee oefenen, want daar komt het inderdaad op neer.”

Marc (Gent)

 

“Ik ben overspannen geraakt in september 2010 door een verbroken relatie, ziekte en dan met name acceptatie van ziekte. Ook was ik altijd erg betrokken, perfectionistisch en ging ik vaak over mijn eigen grenzen heen. Toen ik overspannen raakte: hartkloppingen, onrustig en kort slapen, niet meer goed kunnen concentreren, nergens meer zin in zelfs die dingen die ik vroeger leuk vond. Bleef ik, maar doorgaan om de situatie niet onder ogen te hoeven zien. Ik ben tot half februari 2011 gewoon doorgegaan met werken en toen liep ik helemaal vast. Ik besefte dat ik niet op de oude voet verder kon gaan. Ik moest meer tijd nemen om de nieuwe situatie te accepteren. Dat ik niet meer zo hard kon werken als daarvoor. Ik kon zelfs het werk niet meer doen wat ik 40 uur per week deed. Ik moest wat anders gaan zoeken, maar wat dan? En mijn lichaam wilde niet meer dus moest ik herstellen. Pas als ik mij fysiek goed zou voelen kon ik weer aan de slag. De reden dat ik voor deze coaching heb gekozen is, omdat ik met psychologen geen steek verder kwam. Ik moest steeds mijn verhaal vertellen, maar een oplossing kwam er niet. Ook vond ik de wachttijd erg lang, namelijk 10 weken. Ik wilde aan de slag en bij Marco kon ik binnen een week terecht. Het idee dat het maar 4 tot 6 uur zou duren sprak mij ook aan en dat er gewerkt werd op basis van niet goed geld terug.

De coaching is een ontspannen manier om grip op je emoties te krijgen. Je zit in de huiskamer op de bank en je hoeft niet over je problemen te praten. Je hoeft er alleen, maar aan te denken en dan oefeningen toe te passen. Ik ging twee uur lang aan de slag met allerlei oefeningen, waaronder 1 om het zelfvertrouwen te vergroten, 1 om negatieve gevoelens in je lijf aan te pakken en om het verleden te wissen en de toekomst te laten voor wat hij is. Zo kan je in het hier en nu leven en dat geeft heel veel rust. Ook kan je zo genieten van het moment en heb je geen stress over wat je nog allemaal moet doen op een dag. Je leert heel veel in een korte tijd, namelijk in 4 uur had ik het gewenste resultaat bereikt.

Ik heb nu grip op mijn emoties en meer innerlijke rust. Ook heb ik weer overzicht van waar ik naartoe wil met mijn leven. Als ik in een dip zit dan weet ik dat dit slechts een momentopname is en dat ik zelf een goed gevoel kan opwekken door middel van het toepassen van de oefening(en). Vervelende gedachtes die blijven malen in je hoofd kan je met 1 simpele zin onderbreken. Het gaat niet vanzelf je moet er wel iets voor doen en dat is de oefeningen toepassen. De negatieve emoties beheersen nu niet meer mijn leven, maar ik bepaal hoelang ze duren.”

Groeten,

Anne (Rotterdam)

 

“Voor de coaching belandde ik veel sneller in een neerwaartse spiraal en bleef daar ook langer in zitten.

Na de coaching kon ik sneller mezelf in een positieve vrolijke stemming brengen. Ik beleef meer vrolijke momenten in mijn leven ondanks dat er aan mijn leven zelf niets is verandert.

En komt er wat negatiefs op mijn pad dan kan ik mezelf sneller in een positieve stemming brengen.”

Daniel (Breda)

 

“Mijn situatie was dat ik bij het spreken voor grote groepen angst had of in ieder geval een ongemakkelijk gevoel.

De coaching heb ik als positief ervaren en heeft me laten zien dat je met deze training wel degelijk zelf controle kunt krijgen over je emoties. Vanuit je brein worden emoties aangestuurd, maar er is dus een manier om je brein zelf aan te sturen en/of te trainen.

Wat het me heeft opgeleverd is met name de wetenschap dat mocht er een situatie optreden waarbij je je ongemakkelijk of angstig voelt, het goed te doen is om die angst onder controle te houden. Die wetenschap op zijn beurt, geeft weer meer rust en zorgt er uiteindelijk voor dat je je daarna van tevoren minder druk gaat maken.

Overigens is die presentatie prima gegaan en ik ben ervan overtuigd dat de coaching daar een bijdrage aan geleverd heeft.”

Met vriendelijke groet,

Stephan (Etten-Leur)

 

“Marco is echt super! Hij weet de juiste snaar te raken en erg leuk om de coaching methode toe te passen. Ik weet nu hoe ik het moet doen en het zorgt voor een echte verbetering.”

Raimond (Haarlem)

 

 

Ga terug van NLP ervaringen naar de homepage