Last van Verlegenheid?

 

Wanneer je last hebt van verlegenheid kun je dit stoppen en vervangen door zelfvertrouwen.

Tijdens een vergadering iets zeggen, binnenkomen op een feestje, als eerste iets tegen iemand anders zeggen, hulp vragen of andere situatie. Als je last hebt van verlegenheid zijn dit moeilijke momenten voor jou.

Het zweet breekt je uit, je bloost, je voelt je heel ongemakkelijk en gespannen. Vaak vraag je jezelf af: "Doe ik het wel goed?", "Vinden ze mij niet raar?" of heb je negatieve gedachten over jezelf of negatief zelfbeeld?

Ben je sociale contacten aan het vermijden? Voel je je onzeker over jezelf of heb je last van andere nare gevoelens door het verlegen zijn? Heel vervelend en het beperkt je leven en vrijheid enorm.

 

Verlost van verlegenheid

Verlegen zijn is een naar gevoel krijgen in gezelschap van andere mensen. Het komt veel voor, 40% van de mensen heeft er wel eens mee te maken. De helft daarvan heeft er echt heel veel last van en wil er van af.

Met NLP is er gelukkig heel wat aan te doen. Stel je eens voor dat je verlost bent van jouw last van het verlegen zijn. Hoeveel vrijheid zul je dan ervaren?

Zou het niet heerlijk zijn om vol zelfvertrouwen door het leven te gaan. Hoe ziet je leven er dan uit? Hoe goed voel je je dan?

 

Jouw verlegenheid is een negatief patroon in je brein

Wanneer mensen last hebben van problemen rond verlegen zijn of wat voor emotie dan ook, dan is er in mijn visie niets mis met ze. Hun brein heeft toen alleen de verkeerde dingen geleerd om met de problemen om te gaan.

Wanneer mensen door een moeilijke periode heen gaan, gaat hun brein op zoek naar een manier om te overleven. Daarvoor kiest het brein vaak een manier in de vorm van angst of een andere nare emotie.

Zo ontstaat een negatief patroon. Dit is letterlijk een pad van hersencellen door je brein heen waar informatie van A naar B wordt doorgegeven. Dit patroon is een onbewust proces.

Door deze nare emotie te gebruiken stelde het hen in staat om te overleven. Hun brein was daar zo blij mee dat het negatieve patroon meteen werd vastgelegd.

Nu is je brein nogal lui. En omdat deze emotie bewezen heeft dat je er mee kan overleven blijft je brein het in stand houden. Ook al voelt het nog zo naar.

 

Wat slecht werkt

Over je probleem praten lucht misschien eerst even op maar helpt niet. Immers de negatieve patronen in je brein worden alleen maar versterkt omdat je het nare gevoel opnieuw ervaart waardoor het alleen maar erger wordt.

Een langzame en pijnlijke therapie is daarom volgens mij de verkeerde oplossing. Ons brein leert vooral als de lessen snel en met impact gedaan worden. Daarnaast is het ook belangrijk dat je lacht en plezier maakt. Daarom werken de meeste therapieën ook zo slecht.

Ook komt het probleem vaster te zitten door er labels op te plakken. Men geeft jouw probleem een naam. In feite voel je je niet goed. En of het nou het een of het ander is dat maakt weinig uit.

Medicijnen werken in minder gevallen. Bovendien zorgen ze er alleen maar voor dat een patroon minder heftig en minder vaak voor komt maar het verdwijnt niet.

 

Jouw probleem met verlegen zijn oplossen

Wat er moet gebeuren is dat deze negatieve patronen onderbroken, vervolgens gestopt worden en dan vervangen door positieve patronen. Dat jouw verlegen zijn verandert in een goed gevoel als zelfvertrouwen.

NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) is een verzameling van technieken en methoden die je brein negatieve patronen afleert en nieuwe meer positieve patronen aanleert. Het zorgt ervoor dat je voldoende grip op je emoties krijgt.

Nu leert jouw onbewuste brein het beste als de lessen snel gaan met veel impact. Vandaar dat je zult merken dat deze NLP technieken voor een snelle verandering zorgen. Niet dat je meteen je super goed voelt, maar je brein snapt goed genoeg wat de bedoeling is.

Dat betekent niet dat het bij iedereen werkt, maar veel mensen met klachten zoals jij merken dat NLP snel, makkelijk en definitief de problemen oplost.

Als een van de eerste gecertificeerde NLP Master coach kan ik je hierbij helpen. Wanneer jij hebt besloten dat je van je verlegenheid af wil, meld je dan nu aan voor de NLP Cursus Online zodat jouw probleem wordt opgelost.

 

 


 

Ga terug van Last van Verlegenheid ? naar Andere klachten

Ga terug van Last van Verlegenheid ? naar de Homepage