Minderwaardigheidscomplex?

 

Op een snelle en makkelijke manier jouw minderwaardigheidscomplex veranderen in een positief zelfbeeld.

Heb jij last van een minderwaardigheidscomplex? Stel je je terughoudend op? Maak je weinig contact met andere mensen maar wil je dat contact wel?

Of ben je het minderwaardige gevoel juist aan het overcompenseren door hogere ambities of een betere inzet of door minder sociaal gedrag en overdreven druk te doen?

Kijk je teveel tegen andere mensen op? Vind je dat je zelf minder waard bent en minder kunt dan anderen? Wil je jezelf te veel bewijzen?

Als je iets fout doet heb je dan last van schaamte en schuldgevoelens?Zeg je meestal weinig in gezelschap? Of heb je last van andere minderwaardige gevoelens? Dan is dat heel vervelend. Je komt minder tot je recht en voelt je naar.

Gelukkig is het tijd daar nu snel wat aan te doen.

Ontdek hier hoe jij je minderwaardigheidscomplex kunt overwinnen >>> 

 

Vrij van jouw minderwaardigheids gevoelens

Zou het niet geweldig zijn als jij jouw negatieve zelfbeeld kan veranderen in een krachtig positief zelfbeeld. Stel je eens voor hoe je leven er dan uitziet.

Je maakt vol zelfvertrouwen en plezier contact met andere mensen en weet het beste uit jezelf te halen. Je kan fouten maken maar leert ervan. Ook laat jij jouw mening horen.

Hoe goed en vrij zou jij je dan voelen?

 

Jouw minderwaardigheidscomplex is een negatief patroon in je brein

Wanneer mensen last hebben van problemen rond nare gevoelens zoals een negatief zelfbeeld of wat voor nare emotie dan ook, dan is er in mijn visie niets mis met ze. Hun brein heeft toen alleen de verkeerde dingen geleerd om met de problemen om te gaan.

Wanneer mensen door een moeilijke periode heen gaan, gaat hun brein op zoek naar een manier om te overleven. Daarvoor kiest het brein vaak een manier in de vorm van een nare emotie.

Zo ontstaat een negatief patroon. Dit is letterlijk een pad van hersencellen door je brein heen waar informatie van A naar B wordt doorgegeven. Dit patroon is een onbewust proces.

Door deze nare emotie te gebruiken stelde het hen in staat om te overleven. Hun brein was daar zo blij mee dat het negatieve patroon meteen werd vastgelegd. Nu is je brein nogal lui. En omdat deze emotie bewezen heeft dat je ermee kan overleven blijft je brein het in stand houden. Ook al voelt het nog zo naar.

 

Wat slecht werkt

Over je probleem praten lucht misschien eerst even op maar helpt niet.En op zoek gaan naar de oorzaken is al helemaal slecht. Immers de negatieve patronen in je brein worden alleen maar versterkt omdat je het nare gevoel opnieuw ervaart waardoor het alleen maar erger wordt.

Een langzame en pijnlijke therapie is daarom volgens mij de verkeerde oplossing. Ons brein leert vooral als de lessen snel en met impact gedaan worden. Daarnaast is het ook belangrijk dat je lacht en plezier maakt. Daarom werken de meeste therapieen ook zo slecht.

Ook komt het probleem vaster te zitten door er labels op te plakken. Men geeft jouw probleem een naam. In feite voel je je niet goed. En of het nou het een of het ander is dat maakt weinig uit.

Medicijnen werken in minder gevallen. Bovendien zorgen ze er alleen maar voor dat een patroon minder heftig en minder vaak voor komt maar het verdwijnt niet.

 

Verander nu jouw negatief zelfbeeld in een positief zelfbeeld

Wat er moet gebeuren is dat deze negatieve patronen onderbroken, vervolgens gestopt worden en dan vervangen door positieve patronen. Dat jouw minderwaardigheid gevoelens veranderen in een goed gevoel vol zelfvertrouwen.

Het oplossen van dit soort problemen is dan ook een zaak van jouw brein opnieuw trainen en leren om zich goed te voelen. Zo laat jij je brein weten dat er betere manieren zijn om met dit soort zaken om te gaan.

NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) is een verzameling van technieken en methoden die je brein negatieve patronen afleert en nieuwe meer positieve patronen aanleert. Een NLP techniek die heel goed werkt bij problemen rond een minderwaardigheidscomplex is de nlp swish. Deze techniek werkt het beste met hulp van een NLP coach.

Nu leert jouw onbewuste brein het beste als de lessen snel gaan en met veel impact. Vandaar dat je zult merken dat deze NLP technieken voor een snelle verandering zorgen. Niet dat je meteen je super goed voelt, maar je brein snapt goed genoeg wat de bedoeling is.

Nu zijn er een hoop verschillende problemen waar mensen last van kunnen hebben. Maar als het te maken heeft met hoe je je voelt, wat je je inbeeldt of met wat voor gedachten je hebt, dan kan NLP je helpen.

Dat betekent niet dat het bij iedereen werkt, maar veel mensen met klachten, zoals een minderwaardigheidscomplex merken dat NLP snel, eenvoudig en definitief de problemen oplost.

Klik hier wanneer jij je negatieve zelfbeeld wilt veranderen in een positief zelfbeeld met een blijvend zelfvertrouwen.

 

 


 

Ga terug naar Andere klachten

Ga terug van Een Minderwaardigheidscomplex ? naar de Homepage