Ontdek Nu Hoe Jij Beter Kunt Omgaan Met Faalangst

 

Faalangst is de angst voor mislukkingen. Het is natuurlijk heel vervelend als je een prestatie wil leveren maar daar onzeker over bent dat je het niet gaat halen.

Er gaan gedachten door je heen als: "Ik krijg vast een black-out" of "het zal me wel niet lukken". Meestal presteer je door de angst minder.

Je staat voor een bepaalde taak en dan ben je bang dat het je niet gaat lukken of je bent bang dat je niet aan de verwachtingen kan voldoen.

Je kan allerlei negatieve effecten gaan vertonen zoals zweten, trillen, uitstellen, gek doen, agressief worden, gekke gedachten, piekeren, slapeloosheid, hartkloppingen en noem maar op. Zaken die ervoor zorgen dat je minder goede resultaten behaald.

 

Soorten faalangst

Bang zijn om te falen bestaat uit verschillende vormen. Hieronder staan bij elke vorm een aantal voorbeelden waarbij problemen met angst om te falen kunnen optreden:

  • Cognitieve prestaties: eindexamen, rijexamen, proefwerk, sollicitatiegesprek, functioneringsgesprek.

  • Sociale activiteiten: spreekbeurt, presentatie, bang om te worden uitgelachen, plotseling de aandacht krijgen, bang om af te gaan.

  • Sportieve prestaties: sportwedstrijd, gymnastiekles.

Extreme vormen om te falen worden gerekend tot angststoornissen. Daarnaast kunnen examenvrees en plankenkoorts ook als vormen van angst om te falen worden gezien.

 

Betere prestaties leveren?

Door bang te zijn om te falen behaal je niet de resultaten die je zou willen en kunnen. Overwin je deze angst dan ben je in staat om veel meer uit jezelf te halen en die prestaties te halen waartoe je in staat bent.

Bedenk eens hoeveel mooier en beter je leven er dan uit ziet. Dat je vol zelfvertrouwen, ontspanning, plezier en kracht je taken verricht en tot betere resultaten komt.

 

Jouw angst omzetten in zelfvertrouwen

Wat er in feite gebeurt als je angst hebt om te falen, is dat er in je brein informatie tussen hersencellen wordt doorgegeven via bepaalde paden. Iedere keer dat je angst hebt om te falen worden deze negatieve paden versterkt en wordt de situatie erger.

Door er over te praten, zoals bij verschillende therapie vormen, lijkt het in eerste instantie op te luchten maar maak je de situatie slechter. Je houdt de negatieve paden namelijk in stand door het nare gevoel weer te gaan herbeleven.

De bedoeling is om deze negatieve paden te veranderen in positieve paden. Dat je jouw angst verandert in een gevoel van zelfvertrouwen en kracht zodat je ontspannen en met plezier betere prestaties kunt bereiken.

Mijn NLP Cursus Online kan hier goed bij helpen. Natuurlijk is het zo dat ik niet kan garanderen dat het altijd werkt maar in de meeste gevallen werkt het goed.

Wanneer jij last hebt van faalangst en er van af wil dan is de beste stap die je nu kunt nemen je aanmelden voor De Gratis NLP Tips rechtsboven op deze pagina

 

 


 

Ga terug van Faalangst naar Angst klachten

Ga terug van Faalangst naar de Homepage