Fobieën Overwinnen

 

Men spreekt van fobieën als jij je al naar en negatief gaat voelen voor iets dat nog in de toekomst moet gaan gebeuren.

Een op de vijf mensen krijgt in het leven wel eens te maken met angst, een acuut naar gevoel. Bij een op de tien mensen ontwikkelt deze angst zich tot een fobie.

Er is pas sprake van een fobie wanneer jij je zo angstig voelt voor iets dat je er alles aan doet om het te vermijden. Het is meer de angst voor de angst.

Een fobie kun je hebben voor bepaalde zaken (spinnen, naalden, etc.) of situaties (hoogtevrees, straatvrees, sociale fobie, etc.).

Als jij last hebt van fobieën dan beperkt jou dat in je functioneren en in je beleving van plezier. Er kan sprake zijn van hyperventilatie, paniekaanvallen en je hebt vaak een naar gevoel dat er wat kan gebeuren.

Je hebt het gevoel dat je de controle over jezelf verliest, je doet er alles aan om situaties te vermijden waarvoor je angst hebt.

 

Een leven zonder fobieën

Maar gelukkig is er wat aan te doen en het beste is dat nu te doen.

Stel je eens voor dat jij je fobie op een snelle en makkelijke manier kan stoppen en het nare gevoel kan neutraliseren en vervangen door een gevoel van rust, kalmte en zelfvertrouwen.

Stel je eens voor hoe je leven er dan uitziet. Hoe goed jij je dan voelt.

 

Negatieve voorstellingen over de toekomst

Het brein werkt op basis van de vijf zintuigen horen, zien, voelen, ruiken en proeven. Nu zijn ruiken en proeven voor de meeste mensen zo onbewust dat we die meestal achterwege laten.

Bij zien hebben we het er dan over dat het brein beelden voorstelt over hoe het verleden was of de toekomst zal zijn. Hierbij moet je bij beelden denken aan een soort gewaarwording.

Is er sprake van negatieve en nare voorstellingen over wat er kan gaan gebeuren in de toekomst dan krijg je een naar gevoel zoals bijvoorbeeld een fobie.

 

Negatieve beelden veranderen in positieve beelden

Het is dan de bedoeling om deze negatieve beelden of voorstellingen te neutraliseren. En er dan voor te zorgen dat je gaat focussen op zaken die goed gaan en waar jij je goed bij voelt.

Of anders gezegd: Waar het om gaat is dat je negatieve voorstellingen stopt en vervangt door positieve beelden waarin je ziet dat je ontspannen de problemen kunt oplossen. Zelfs als het een keer misgaat zie je jezelf nog steeds rustig en kalm de zaken oplossen.

Met mijn strategie ontdek je hoe je jouw fobie kunt stoppen en vervangen door een gevoel van vertrouwen in de toekomst. Dat je in die situaties in de toekomst rustig en kalm blijft.

Wanneer jij besloten hebt dat je van je fobieën af wilt, is de eerste stap die je neemt je aanmelden voor de Gratis NLP Tips rechtsboven deze pagina.

 

 


 

Ga terug van Fobieen naar Grip op Emoties

Ga terug van Fobieen naar de Homepage