Snel Problemen Oplossen Met NLP, De Meest Moderne Vorm Van Hypnotherapie

 

De meest moderne vorm van hypnotherapie is NLP. In de vorm van eenvoudige technieken los je snel problemen op.

NLP werkt met trance en hypnose. Over hypnose bestaan veel misverstanden. Dit is met name te danken aan shows waarbij men mensen als kippen over het podium laat lopen.

Ook ik had zo mijn vooroordelen over hypnose. Ik dacht dat het een soort truc was en dat je in slaap werd gebracht. Niets bleek minder waar. Het is gewoon een gemoedstoestand van diepe ontspanning. Je bent volledig bij alleen is je aandacht meer naar binnen in jezelf gericht in plaats van naar je omgeving.

Gelukkig is er ook een manier om hypnose op een positieve manier in te zetten. Met hypnose kun je namelijk mensen helpen zich goed te voelen. Tevens help je er mensen mee het verleden los te laten en een prachtige toekomst opbouwen.

Door het werk van psychiater Milton Erickson is deze vorm van hypnose heel bekend geworden. Hieruit is ook de hypnotherapie ontstaan.

Tijdens de NLP Practitioner heb ik geleerd hoe makkelijk het is om in trance te gaan. En hoe goed je andere mensen in trance kan brengen. Hierdoor kun je snel veranderingen laten plaatsvinden zodat het weer beter gaat.

 

Wat is hypnose/hypnotherapie?

Hypnose is het proces waarmee je in trance gaat. Er zijn vele vormen van trances. Bijvoorbeeld ontspanning of juist heel alert zijn. Denk aan glazig kijkende boksers tijdens een wedstrijd. Het moment voordat je in slaap valt of dagdromen.

Volgens dr. Richard Bandler ben je constant in een trance en ga je van de ene trance in de andere. Het voordeel van een slaapachtige trance is dat je rechtstreeks met het onbewustzijn kan communiceren. Zonder daarbij last te hebben van een kritische houding van je bewustzijn. Op deze manier leert het brein versneld wat het moet doen zodat het beter gaat.

 

Hoe werkt het?

De bedoeling is dat mensen steeds meer de aandacht van buiten naar binnen vestigen. Dat ze steeds meer gaan concentreren wat er binnen hen gebeurt.

Dan wordt het bewustzijn afgeleid met een bepaalde opdracht. Hierdoor kun je meer het onbewustzijn rechtstreeks aanspreken. Ben je eenmaal in een trance dan wordt deze gebruikt om iets goeds te bereiken.

 

Openstaan voor positieve suggesties

Met hypnose word je aandacht meer naar binnen gericht. Hierdoor staat je onbewustzijn meer open voor positieve suggesties. Met deze positieve suggesties is je brein in staat veel problemen op te lossen.

Neuro Linguistisch Programmeren zorgt ervoor dat mensen makkelijker openstaan voor positieve suggesties. Een voorbeeld van een positieve suggestie is: richt je op wat goed gaat in je leven en vergeet wat er mis is gegaan. Met NLP leer je hoe je deze suggesties het beste kunt maken.

 

Afsluiten voor negatieve suggesties

Tegelijkertijd leert NLP je ook beter afsluiten voor negatieve suggesties. Je wordt namelijk genoeg bloot gesteld aan negatieve suggesties die slecht voor je zijn. Denk aan reclames of door mensen.

 

Waarvoor gebruik je het?

Je gebruikt het voor het oplossen van problemen rond negatieve emoties of andere problemen. NLP heeft het hele proces makkelijk gemaakt in de vorm van praktische technieken.

Een voorbeeld hiervan is de gevoelsomdraaitechniek. Met deze techniek vervang een naar gevoel door een goed gevoel.

Deze technieken zijn eenvoudig toe te passen. Hierdoor los je snel problemen op.

NLP is hiermee de meest moderne vorm van hypnotherapie.

 

 


 

Ga terug van Hypnotherapie naar Wat is NLP ?

Ga terug van Hypnotherapie naar de Homepage