Als Mental Coach Train Ik Jouw Brein Om Zich Mentaal Super Goed Te Voelen

 

Van een mental coach heb je waarschijnlijk wel eens gehoord. Als je het begrip mentaal (de Nederlandse vertaling van mental) in de Van Dale opzoekt, dan staat daar: bn, bw in (of van) de geest.

Maar wat is nu eigenlijk de geest. Iedereen geeft daar zijn eigen betekenis aan maar ik bedoel dan dat we het hebben over het brein.

 

Mentale coaching

Jouw brein kun je trainen, net als een spier. En dat is nou precies wat je met NLP doet. Het trainen van je brein om zich goed te voelen. Vandaar Neuro Linguïstisch Programmeren. Waarbij Neuro met het brein te maken heeft.

Zoals je met gezonde voeding en voldoende beweging jezelf fysiek in conditie houdt, zo kom je mentaal weer in goede conditie door het trainen van je brein. Dat je positieve invloed hebt op je gevoel, gedachten en de beelden die je vormt.

Met beelden bedoel ik hier een soort van gewaarwording. Als ik vraag aan jou hoe de voordeur van je huis eruit ziet dan kun je dat voor je halen in de vorm van een gewaarwording.

 

Gekke bekken trekken

Bij het trainen van je brein is je brein aan het leren. Tijdens dit proces worden er allerlei nieuwe verbindingen aangemaakt in je brein. Zelfs als je jouw lichaam op verschillende manieren beweegt.

Hoe meer je je brein traint om nieuwe positieve verbindingen te maken, hoe beter jij je voelt.

Je helpt zelfs je brein al om nieuwe verbindingen aan te maken door gekke bekken te trekken. Ga daarom eens elke keer voor het slapen gaan aan de slag met gekke gezichten trekken.

 

Hoe je brein werkt

Je brein krijgt informatie binnen door middel van de 5 zintuigen: horen, zien, voelen, ruiken en proeven. Deze informatie wordt op een bepaalde manier vastgelegd.

Op het moment dat jij een nare emotie ervaart, geven hersencellen informatie aan elkaar door via een bepaald negatief patroon. Dit is letterlijk een pad van hersencellen die de informatie aan elkaar door geven.

Hoe meer je de nare emotie doet hoe erger dit negatieve patroon wordt.

Om je weer goed te leren voelen, moeten deze negatieve patronen worden onderbroken, vervolgens gestopt worden en dan vervangen door positieve patronen.

En dat is nu precies waar een mental coach, in dit geval een NLP coach jou mee kan helpen bij het verhelpen van jouw problemen rond nare gevoelens.


Lees hier meer hoe coaching jou kan helpen met klachten rond nare emoties en gedachten.

 

 


 

Ga terug van Mental Coach naar Individuele Coaching

Ga terug van Mental Coach naar de Homepage