Jouw Straatvrees Oplossen

 

Straatvrees is je heel naar voelen voor bepaalde plaatsen of situaties, maar gelukkig kan NLP dit veranderen.

Straatvrees is een fobie. Er wordt ook wel gesproken van agorafobie of pleinvrees. Het kan je leven enorm beperken.

Heb jij een grote angst om een vertrouwde en veilige omgeving te verlaten? Angst voor open ruimten of situaties waarin veel mensen bij elkaar komen (straten, pleinen, wachtkamers, trein etc.)? Of heb je angst niet terug te kunnen keren?

Dan heeft dat een heel vervelende invloed op jouw leven. Zeker wanneer jouw angst ook gepaard gaat met paniekaanvallen. Je bent bang flauw te vallen, de controle over jezelf te verliezen of zelfs dood te gaan.

Je gaat dan de plaatsen en situaties vermijden waar je bang bent zo'n aanval te krijgen. Er ontstaat een vorm van angst voor de angst, met als ergste gevolg dat je je huis niet meer uit durft.

 

Vrij van jouw angst voor bepaalde plaatsen of situaties

Het liefst wil je hier zo snel mogelijk van af. Waarschijnlijk heb je al verschillende dingen geprobeerd en ben je er achter gekomen dat erover praten eerst even oplucht maar uiteindelijk allerminst werkt en het alleen maar erger maakt.

Maar gelukkig is er wel echt wat aan te doen nu.

Stel je eens voor dat jij je fobie op een snelle en makkelijke manier kan stoppen en het nare gevoel kan neutraliseren en vervangen door een gevoel van rust, kalmte en zelfvertrouwen.

Dat je weer de deur uit kan. Weer naar de plaatsen kan waar jij graag naar toe wilt en zelfs weer op vakantie kan.

Stel je eens voor hoe plezierig je leven er dan uitziet. Hoe goed jij je dan weer voelt.

 

Negatieve gewaarwordingen over de toekomst

In feite is jouw straatfobie een soort van nare gewaarwording over de toekomst. Je stelt je allerlei nare zaken voor die kunnen gaan gebeuren waardoor jij je naar gaat voelen.

Deze gewaarwordingen hebben te maken met het zintuig "zien". NLP gaat ervan uit dat het brein werkt op basis van de vijf zintuigen horen, zien, voelen, ruiken en proeven. Nu zijn ruiken en proeven vrij vaag en onbewust dat we die meestal achterwege laten.

Bij het zintuig "zien" hebben we het dan over dat het brein iets voorstelt over hoe het verleden was of de toekomst zal zijn. Hierbij moet je bij "iets voorstellen" denken aan een soort gewaarwording.

Is er sprake van negatieve en nare gewaarwordingen over wat er voor nare dingen zouden kunnen gebeuren in de toekomst dan krijg je een naar gevoel zoals bijvoorbeeld een straatvrees.

 

Jouw straatvrees veranderen in rust, kalmte en plezier

Zaak is om dan met NLP deze negatieve gewaarwordingen of voorstellingen te neutraliseren. En er dan voor zorgen dat je gaat focussen op zaken die goed gaan en waar jij je goed door voelt.

Of anders gezegd: Waar het dus om gaat is dat je negatieve voorstellingen stopt en vervangt door positieve beelden waarin je ziet dat je ontspannen de problemen oplost. Zelfs als het een keer misgaat zie je jezelf nog steeds rustig en kalm de zaken oplossen.

Voor jouw straatangst die je hebt voor bepaalde plaatsen of situaties in de toekomst leer je om die te stoppen en te vervangen door een gevoel van vertrouwen in de toekomst. Dat je in die situaties in de toekomst rustig en kalm blijft en plezier hebt.

Als jij besloten hebt dat je van je straatvrees af wilt en weer met een goed gevoel verder leven neem dan nu contact met mij op zodat we kunnen bespreken hoe we jou gaan helpen.

Je kunt natuurlijk ook aan de slag met de NLP Online Cursus.

 

 


 

Ga terug van Jouw Straatvrees Oplossen naar Angst klachten

Ga terug naar de Homepage