Vliegangst Overwinnen

 

Vliegangst of aviofobie is na angst voor spreken in het openbaar de meest voorkomende angst. Ongeveer 1 op de 3 mensen heeft er in meer of mindere mate last van. Maar ook mensen die vliegen kunnen de angst hebben.

Angst om te vliegen wordt gezien als een niet realistische angst. Maar voor degene die het heeft is het wel degelijk echt ook al weet je dat het anders kan.

 

Vormen van angst om te vliegen

Er zijn veel factoren die angst om te vliegen kunnen veroorzaken, vaak is het ook een combinatie van angsten:

  • Bang om neer te storten.
  • Bang om ziek te worden tijdens de vlucht en dat er niet voldoende hulp aanwezig is.
  • Angst voor controleverlies, je vindt het eng om de controle in handen te geven van het cabinepersoneel.
  • Claustrofobie, je hebt vrees voor gesloten ruimtes waar je niet meteen uit kan.
  • Sociale fobie, bang voor contact met onbekende mensen.
  • Hoogtevrees, bij hoogtevrees verdwijnt meestal de angst wanneer je het oogcontact met de grond verliest.
  • Het gewoon eng vinden om te vliegen.
  • Een traumatische vliegervaring.
  • Vrees voor kapingen of terrorisme.
  • Vrees voor stijgen en dalen of turbulentie.

Kijk jij al weken op tegen je vliegreis? Beeldt je je allerlei doemscenario's in? Krijg je het al benauwd als je alleen al aan vliegen denkt? Zit je dan eindelijk toch in het vliegtuig, krijg je dan hartkloppingen, zwetende handen of verkramp je? Of heb je andere klachten?

Heel vervelend allemaal. Zeker als je ver moet reizen voor je werk, je graag een keer wat verder op vakantie wil of familie wil opzoeken die ver weg wonen.

Maar gelukkig kun je wat aan jouw angst voor vliegen doen.

 

Vrij van vliegangst

Zou het niet heerlijk zijn om van je vliegangst verlost te worden. Denk er nu eens over hoeveel meer vrijheid je dan in je leven hebt.

Je kan eindelijk eens naar verre landen op vakantie in plaats van altijd maar in Europa te blijven.

Banen waarbij je verre vliegreizen moet maken zijn voor jou geen probleem meer.

Eindelijk kun je weer eens je familie bezoeken die ver weg wonen waardoor je ze al een tijd niet gezien hebt.

 

Jouw angst is een negatief patroon in je brein

Wanneer mensen door een moeilijke periode heen gaan, gaat hun brein op zoek naar een manier om te overleven. Daarvoor kiest het brein vaak een manier in de vorm van angst of een andere nare emotie.

Zo ontstaat een negatief patroon. Dit is letterlijk een pad van hersencellen door je brein heen waar informatie van A naar B wordt doorgegeven.

Nu is je brein nogal lui. En omdat deze emotie bewezen heeft dat je er mee kan overleven blijft je brein het in stand houden. Ook al voelt het nog zo naar.

Medicijnen werken in slechts enkele gevallen. Bovendien zorgen ze er alleen maar voor dat een patroon minder heftig en minder vaak voor komt maar het verdwijnt niet.

Ook heb je gemerkt dat over je probleem praten in eerste instantie soms oplucht maar dat het uiteindelijk alleen maar erger wordt. Je helpt dan immers het negatieve patroon te versterken.

Ook komt het probleem vaster te zitten door er labels op te plakken. Men geeft het dan een naam. In feite voel je je niet goed. En of het nou het een of het ander is dat maakt weinig uit.

Als jouw klachten zoals vliegangst te maken hebben met hoe je je voelt, wat je je inbeeldt of met wat voor gedachten je hebt dan is mijn Mentale Coaching Formule het middel tegen angst om te vliegen.

 

Wat te doen tegen vliegangst?

Wat er moet gebeuren is dat de negatieve patronen onderbroken, vervolgens gestopt worden en dan vervangen door positieve patronen. Dat jouw angst om te vliegen verandert in een gevoel van ontspanning.

Het oplossen van dit soort problemen is dan ook een zaak van je brein opnieuw trainen en leren om zich goed te voelen. Zo laat je je brein weten dat er betere manieren zijn om te overleven.

Mijn formule is een verzameling van technieken en methoden die je brein negatieve patronen afleert en nieuwe meer positieve patronen aanleert. Het zorgt ervoor dat je voldoende grip op je gevoel krijgt.

Dat betekent niet dat het bij iedereen werkt maar veel mensen met klachten, zoals angst om te vliegen, merken dat mijn formule snel, eenvoudig en definitief de problemen oplost.

Als een van de eerste gecertificeerde NLP Master coach kan ik je helpen bij het toepassen van deze methoden.

Wanneer jij hebt besloten van je vliegangst af te willen, meld je dan nu aan voor de NLP Cursus Online. 

 

 


 

Ga terug van Vliegangst naar Angst klachten

Ga terug van Vliegangst naar de Homepage