Wat is Coaching?

 

Wat is Coaching? Bij het coachen help ik jou om jouw doel te bereiken. Meestal is dit grip op emoties krijgen zoals angst, trauma en depressie of andere nare emotie. Ik help je bij het krijgen van meer persoonlijke vrijheid en plezier maken in het leven.

Op deze manier zorgen we ervoor dat je meer vrijheid krijgt en meer tijd over hebt waardoor je meer kan genieten van de mooie momenten in het leven.

Met vrijheid bedoel ik hier, vrij van nare emoties en meer vrijheid om jouw dromen te verwezenlijken.

Ik heb er voor gekozen om coaching op basis van NLP te doen omdat ik vind dat dit de meest effectieve methode is om snel veranderingen teweeg brengen. Daarnaast is NLP ook heel pragmatisch. NLP is geen theorie. NLP is een activiteit. NLP doe je.

Eigenlijk zou je het een soort van NLP life coaching kunnen noemen. Je wordt met NLP beter in staat gesteld je levensdoelen te bereiken met plezier. Als je wilt weten hoe een NLP coachingstraject eruit ziet klik dan hier voor alle informatie.

 

Doel van coaching

Om de vraag Wat is Coaching te beantwoorden is het ook handig stil te staan bij het doel van coaching. In feite is het doel om jouw persoonlijke effectiviteit te vergroten zodat jij in staat bent je dromen te ontdekken en te gaan verwezenlijken.

Dan is altijd de eerste stap dat je grip op je emoties leert krijgen.

Daarna kunnen ook onder andere de volgende vaardigheden getraind worden:

  • Uitstekend communiceren met jezelf en met andere mensen: Goed leren luisteren en je boodschap op een duidelijke manier overbrengen op de ander om een beter resultaat te bereiken.

  • Mensen overtuigen en positief beïnvloeden: Met een combinatie van grip op emoties en uitstekend communiceren ben je beter in staat om anderen te overtuigen en op een positieve manier te beïnvloeden. Allereerst zorg je er hierbij voor dat je mensen op hun gemak stelt en het winnen van vertrouwen.

  • Doelen bereiken en slimmere strategieën: Hier leer je op een goede manier je doelen vast te stellen en betere strategieën te testen. Tevens hoe je achter doelen en strategieën van anderen kunt komen en deze kan verbeteren.

  • Nemen van betere beslissingen: Aan de hand van een eenvoudige en effectieve strategie leer jij op een goede manier de juiste beslissingen maken.

  • Hoe je zelf beter leren motiveren: Aan de hand van een goede motivatiestrategie leer je hoe je bij jezelf een krachtige motivatie kan opwekken.


Mensen met problemen zijn vaak de meeste tijd bezig met het aandacht schenken aan dit probleem. Ben je eenmaal verlost van jouw probleem dan hou je dus veel meer tijd over.

Belangrijk is dat deze tijd besteed wordt aan je goed voelen en op een ontspannen en plezierige manier je doelen bereiken. Tijdens het coachen wordt er daarom voor gezorgd dat je brein wordt getraind zodat het ook in de toekomst goed blijft gaan.

 

Wat is Coaching en training?

Het begrip coach kennen we voornamelijk uit de sportwereld. Denk hierbij aan de schreeuwende mensen die bij voetbal het team aanmoedigen. Een trainer is iemand die mensen traint om een prestatie neer te zetten. De coach kan daarna alleen maar aan de zijkant aanwijzingen geven.

Met NLP coaching train je in feite je brein om zich goed te leren voelen. Eigenlijk zou het dus in plaats van coaching, training moeten heten. Jouw brein wordt getraind om zich goed te voelen. Daarna kan met coachen vanaf de zijkant nog het nodige worden bijgesteld.

Maar omdat het begrip coach tegenwoordig nogal in de mode is, gebruik ik het ook voor het gemak. In de komende jaren voorspel ik echter dat het woord trainer meer aan populariteit zal winnen.

Ik hoop dat ik hier de vraag Wat is Coaching voor jou heb beantwoord. Mocht je nog vragen hebben, meer willen weten, of een afspraak maken voor een NLP coaching neem dan gerust nu contact met mij op.

 

 


 

Ga terug van wat is Coaching ? naar Individuele Coaching

Ga terug van wat is Coaching ? naar de Homepage