Wie is Marco Honkoop?

 

Wat doet Marco Honkoop?

Ik werk met mensen die grote resultaten willen bereiken zoals het verliezen van gewicht, het aangaan van een nieuwe relatie of het starten van een eigen bedrijf/carrière en moeite hebben om dit snel genoeg te realiseren.

Ik help deze mensen met een stappenplan en zorg ervoor dat ze super gefocust blijven zodat ze sneller dan ooit tevoren de resultaten kunnen bereiken die ze willen.

Vaak vragen mensen mij waarom ik NLP ben gaan doen. Hieronder zal ik daar o.a. een antwoord op geven.

 

Persoonlijke ontwikkeling

Zelf ben ik altijd benieuwd geweest hoe je nu het optimale uit je leven kunt halen en doen waar je passie ligt.

Hoe kun je meer bereiken door minder te doen?

Oftewel, hoe kun je op een ontspannen manier met veel plezier je doelen bereiken?

In die tijd was ik ICT Consultant en ik wist dat ik dat niet mijn hele leven wilde doen. Ik liep tegen obstakels aan en dat bracht mij op een gegeven moment tot het punt dat ik me persoonlijk verder wilde ontwikkelen.

Ik bezocht seminars en las boeken. Wat mij opviel is dat er veel werd gezegd en geschreven over wat je moest doen, alleen HOE je het allemaal moest doen werd er niet bij vermeld.

Via mijn toenmalige vriendin hoorde ik over NLP. Mijn eerste reactie als onwetende met vooroordelen was: "Wat een zweverig gedoe". Maar later bleek niets minder waar te zijn. Toen ik mij er wat meer in ging verdiepen bleek het van grote waarde te zijn. 

 

The Society of NLP van Dr. Richard Bandler

Uiteindelijk besloot ik een NLP opleiding te volgen. Na enig speurwerk bleek al gauw dat je een opleiding moest volgen bij een instituut dat was aangesloten bij de Society of NLP van Dr. Richard Bandler. Hij is samen met John Grinder de bedenker van NLP.

Ik behaalde mijn NLP Practitioner certificaat, ondertekend door Richard Bandler.

Na de Practitioner opleiding had ik het gevoel dat ik een leuke opleiding heb gehad met een inspirerende trainer. Alleen speelde nog wel de vraag: "Maar wat kun je nu precies met NLP?".

Wat bleek, ik had NLP nog op de oude manier geleerd, de jaren 80 NLP. Inmiddels had het genie Richard Bandler NLP flink gemoderniseerd dat het makkelijker, sneller en praktischer was.

Deze meest moderne vorm van NLP leerde ik bij Joost van der Leij en daar behaalde ik mijn NLP Master Practitioner certificaat van de Society of NLP. Met trots mag ik dan ook het logo van "The Society of NLP" gebruiken dat je hierboven ziet afgebeeld.

Van huis uit ben ik heel pragmatisch en resultaat gericht. Met NLP bereik je veranderingen op een snelle en makkelijke manier, vandaar dat ik heel enthousiast ben over NLP. Ik nam dan ook het besluit NLP coach en trainer te worden.

 

NLP opleiding bij Dr. Richard Bandler

Maar eerst stonden er nog een aantal trainingen op het programma. Mijn wens was om trainingen te volgen bij Richard Bandler himself. Ik besloot naar Amerika te gaan om daar zijn trainingen te volgen, waaronder Design Human Engineering.

Nadat ik mij had ingeschreven kwam het nieuws dat Bandler voor het eerst naar Nederland zou komen. Dat wilde ik natuurlijk voor geen goud missen en ook hier schreef ik me meteen in.

Al gauw werd mij duidelijk wat een genie deze man was. Met gemak werd de deelnemers geleerd NLP op een snelle en makkelijke manier leren en toepassen. Tijdens demonstraties die hij gaf werd duidelijk hoe snel mensen van hun problemen kunnen worden verholpen.

Na al deze trainingen heb ik meer dan voldoende kennis en ervaring dat ik mijn eigen bedrijf startte: Marco Honkoop, NLP coaching & training. Op deze manier help ik mensen met problemen rond nare emoties.

Nu kan NLP natuurlijk nooit garanderen dat het alle problemen op kan lossen maar in 90 procent van de gevallen werkt het goed.

 

Eén van de eerste gecertificeerde NLP coach

In mijn praktijk werk ik dan ook op basis van garantie. Dat betekent dat als een cliënt tijdens de eerste sessie besluit dat het niet werkt, dan krijg je geen rekening en hoef je niets te betalen. In mijn visie moet een coach namelijk resultaat bereiken alvorens betaald te worden.

Om nog betere resultaten te bereiken bij mijn cliënten heb ik de opleiding tot coach gevolgd. Hiermee ben ik één van de eerste in Nederland die zich "Licensed NLP Coach" bij de Society of NLP mag noemen.

Natuurlijk blijf ik regelmatig trainingen volgen in NLP om up to date te blijven. En daar pluk jij de vruchten van.


Veel plezier de komende tijd,

Marco Honkoop

 

 


 

Ga terug van Marco Honkoop naar de Homepage